Yliluutnantin syyte ex-puolison surmaamisen valmistelusta kaatui hovissa – aiempi tuomio muun muassa vainoamisesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta pysyi ennallaan

Rynnäkkökiväärin Puolustusvoimilta anastaneen yliluutnantin syyte törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta kaatui Rovaniemen hovioikeudessa.

Käräjäoikeus oli katsonut, että muun muassa sarjatuliaseen anastaminen viittasi siihen, että mies suunnitteli rikosta lastensa äitiä kohtaan. Hovioikeuden mukaan ei tullut kuitenkaan näytetyksi, että mies olisi tehnyt päätöksen entisen puolisonsa surmaamisesta.

Hovioikeus piti miehen palvelusrikosta ja kavallusta törkeinä, kun käräjillä mies oli tuomittu perusmuotoisista rikoksista.

Aiempi tuomio pysyi ennallaan

Muutoin hovioikeus pysytti yliluutnantin yli kahden vuoden tuomion, joka tuli muun muassa entisen puolison vainoamisesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Yliluutnantti muun muassa uhkaili lapselleen "repivänsä äidin pään irti".

Lisäksi mies tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Rikokset tapahtuivat Rovaniemellä vuosina 2017–2018. STT ei julkaise yliluutnantin nimeä seksuaalirikoksen uhrin suojelemiseksi.

Uutista päivitetty 29.11.2019 kello 15:14.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja