Valepoliisi näytti rikoskomisariolle oikeussalissa kurkunleikkaus-eleen – uhkaus toi lisää vankeutta

9:40
Romanien yhteenotot kasvussa – pienetkin someriidat kärjistyneet aseella uhkaamiseen tai ampumiseen

Valepoliisina esiintynyt 31-vuotias mies sai lisää vankeutta, kun tämä näytti Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisariolle kurkunleikkausta osoittavan eleen vangitsemisistunnossa tammikuussa 2017.

Helsingin hovioikeus ei tänään antamassaan päätöksessä muuttanut 40 päivän vankeustuomiota virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Teko tapahtui Vantaan käräjäoikeuden salissa 17. tammikuuta 2017. Poliisi oli ottanut romanimiehen kiinni valepoliisi-jutuista, joista hänet sittemmin tuomittiin. Hän on tehnyt petoksia valepoliisina vuodesta 2009 alkaen ja saanut niistä tuomioita.

Kun tuomari tuolloin 2017 luki vangitsemispäätöstä romanimies veti sormensa kaulansa yli poikittaissuunnassa.  Oikeuden mukaan kyse oli uhkaus myöhemmin tapahtuvasta väkivallasta. Valepoliisi ja komisario eivät tunteneet toisiaan.

Teko aiheutti rikoskomisariolle huolta.

Oikeus arvioi, että rangaistus uhkauksesta olisi ollut viiden kuukauden luokkaa, mutta sitä alennettiin 40 päivään koska 31-vuotias olisi voitu tuomita tästä teosta jo aiemmin käsiteltyjen petosjuttujen yhteydessä. Miehen taustan takia tämäkin tuomio on ehdoton.

31-vuotiaan on maksettava rikoskomisariolle korvausta henkisestä kärsimyksestä 800 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja