Ylikonstaapelin raju ehdotus: Kaahaajien autot valtiolle!

Itä-Uudenmaan ylikonstaapeli Risto Maksimainen ehdottaa kirjoittamassaan kolumnissa, että tapakaahaajien rangaistuksia pitäisi koventaa. 

Poliisien nettisivuille kirjoittamassaan kolumnissa Risto Maksimainen ihmettelee autoilijoiden kiirettä. Hänen mukaansa törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet viime vuoteen verrattuna noin 15 prosenttia.

– Tavallisena kesäviikonloppuna kaahaamisen vuoksi hyllytettyjen ajokorttien määrä on 30 – 50 kappaletta. Suurin osa näistä liittyy huomattaviin nopeuden ylityksiin. Pahimmillaan eräälläkin alueemme seututiellä on kesän aikana mitattu jopa 225 km/h nopeus, vaikka liikennemerkki on sallinut ja ajoympäristö suunniteltu 80 kilometrin tuntinopeudelle, Maksimainen kirjoittaa.

Tapakaahaajiin poliisit törmäävät valvonnassa Maksimaisen mukaan liiankin usein. 

– Näihin kaahaajiin ei tunnu nykyinen rangaistuskäytäntö purevan. Yleisesti on keskusteltu rangaistusten koventamisesta, mutta pitäisikö miettiä myös liikennerangaistusten koventamisesta ainakin tapakaahaajien osalta? Toistuvien ajokieltoon johtavien tekojen kohdalla yhtenä vaihtoehtona voisi olla ajoneuvon menettämisseuraamus.

Lopuksi hän kuitenkin kiittää autoilijoita, joista suurin osa noudattaa liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia, eivätkä koskaan saa liikennerangaistusta. 

Kolumnista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat