Mainos

Yliajaja ei ole poliisille tuttu – ajoi punaista Jaguaria: "Hän on sekavassa mielentilassa eikä puhuttelu onnistu"

1:26

Ihmisten päälle Helsingin keskustassa perjantai-iltana ajanut mies ei ole poliisille entuudestaan tuttu. Epäilty kuljettaja on viisikymppinen suomalainen mies.

– Hänellä ei ole mitään erityistä taustaa poliisin kanssa. Häneltä löytyy ainoastaan kaksi liikennerikosta. Mies on kiinniotettu, mutta hän on ainakin alkoholin vaikutuksen alaisena ja niin sekavassa mielentilassa, että hänen puhuttamisestaan ei ole tullut vielä mitään, komisario Patrik Karlsson Helsingin poliisista kertoo.

Yksi kuoli heti

Punaisella Jaguar-merkkisellä henkilöautolla ajanut mies ajoi jalankulkijoiden yli Annankadun ja Lönnrotinkadun kulmassa Helsingin keskustassa. Poliisi sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 18.15.

– Siitä ei ole vielä tarkkaa tietoa, olivatko jalankulkijat suojatiellä tai jalkakäytävällä. Ainakin osa heistä on ollut suojatiellä.

Yksi ihminen kuoli heti yliajossa ja ainakin neljä loukkaantui. Heidät on viety sairaalaan. Loukkaantuneiden tilasta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

– Heidän lisäkseen on mahdollisesti jotain lievästi loukkaantuneita, mutta he eivät ole tarvinneet sairaalahoitoa. Paikalla on paljon järkyttyneitä ihmisiä, Karlsson kertoo.

Ei ideologista motiivia

Kuljettaja saatiin kiinni heti tapahtumapaikalla.

– Hän lähti kävelemään siitä autolta ja hänet otettiin auton läheisyydestä kiinni.

Poliisin tiedossa ei vielä ole, liittyykö tekoon jonkinlaista tahallisuutta.

– Sitä tässä selvitellään, että onko teko pelkästään päihteiden ja sekavan mielentilan aiheuttamaa vai onko siinä jotain muutakin.

Mitään terrorismiin liittyviä tai poliittisia ideologioita ei epäillä olevan teon taustalla.

Poliisin mukaan tapauksen rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.