Mainos

Poliisi: Hyvinkään yliajosta epäilty myönsi törmänneensä vanhukseen autolla – ei ole osannut selittää, miksi pakeni turmapaikalta

Poliisi on kuulustellut Hyvinkäällä tapahtuneesta yliajosta epäiltyä miestä. Hän on myöntänyt törmänneensä autolla vuonna 1932 syntyneeseen mieheen, joka löydettiin myöhemmin tapahtumapaikalta kuolleena.

Yliajo tapahtui maantiellä Hämeenlinnantien ja Veikkarinkadun risteyksen lähistöllä varhain keskiviikkoaamuna. Tien laidalta löydettiin eloton mies kello 4.23. Törmäys oli tapahtunut vain hetkeä aiemmin.

Poliisi pyysi epäillystä yliajajasta yleisöhavaintoja, sillä hän ei ollut pysähtynyt onnettomuuspaikalle tai ottanut itse yhteyttä viranomaisiin. Epäilty otettiin kiinni vihjeen perusteella vielä saman päivän aikana. Epäilty on uhrin tapaan paikkakuntalainen.

Vuonna 1987 syntynyt mies ei ole poliisin mukaan kyennyt kuulusteluissa antamaan selitystä sille, miksi hän pakeni törmäyksen jälkeen onnettomuuspaikalta.

– Siihen ei ole oikein sellaista selkeää selvitystä saatu. Sanotaan näin, että hän ei osaa sanoa, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista sanoo.

– Saattaa olla, että siinä on iskenyt järkytys ja sokki. Vaikea sanoa näin jälkikäteen millainen tila ihmisellä on tuollaisen tapahtuman jälkeen.

Lylykankaan mukaan epäilty suhtautuu tapahtuneeseen raskain mielin. Poliisi ei ole löytänyt mitään viitteitä siitä, että yliajo olisi ollut tahallinen. Myöskään alkoholilla tai muilla päihteillä ei poliisin mukaan ole osuutta tapahtumiin.

Lylykangas ei kuitenkaan kommentoi yliajoon johtaneita tapahtumia muuten.

– Asia on meillä edelleen tutkittavana ja selvittelemme tapahtumapaikan jälkiä sekä paikalta löytyneitä kappaleita. Koska onnettomuudella ei ole silminnäkijää, täytyy saada selvyys siitä, kuka on ollut missäkin ja mihin aikaan.

Paikkatutkinnan lisäksi poliisin on määrä kuulla ulkopuolisia, joilla on mahdollisesti tietoa epäillyn tai uhrin liikkeistä ennen ja jälkeen yliajoa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja liikennepakona. Rikoksista epäilty on toistaiseksi kiinniotettuna. Lylykankaan mukaan poliisi ei näillä näkymin tule esittämään miestä vangittavaksi. Hän siis päässee odottamaan tapauksen mahdollista oikeuskäsittelyä vapaalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.