Mainos

Yli sata USA:n sotilasta kuoli Irakissa toukokuussa

Ainoastaan muutaman viime päivän sisällä kahdeksan amerikkalaissotilasta on saanut surmansa Irakissa. Kaikkiaan amerikkalaisia on maaliskuun 2003 jälkeen kuollut Irakissa yli 3400.

Kahdeksan amerikkalaissotilasta on saanut viime päivinä surmansa eri puolilla Irakia, kertoo Yhdysvaltain armeija. Toukokuusta näyttää tulevan amerikkalaisille yksi sodan verisimmistä kuukausista.

Pääosin sunnien asuttamassa Salahaddin maakunnassa kuoli eilen kolme amerikkalaista sotilasta tienvarsipommin räjähdyksessä. Bagdadin eteläpuolella puolestaan räjähdys tappoi sotilaan, joka oli osallistumassa kapinallisten ja asekätköjen etsintöihin.

Muita kuolemaan johtaneita hyökkäyksiä tai räjähdyksiä on tapahtunut muun muassa Anbarin maakunnassa ja Bagdadin shiia-alueilla.

Yli sata amerikkalaissotilasta on tähän mennessä saanut surmansa toukokuun aikana. Kaikkiaan amerikkalaisia on maaliskuun 2003 jälkeen kuollut yli 3400.

Presidentti George W. Bush arvioi aiemmin tällä viikolla, että taistelut saattavat kiihtyä Irakissa lähikuukausina. Lisää amerikkalaisia ja irakilaisia uhreja on hänen mukaansa odotettavissa.

Bush toivoi Irakin hallitukselta edistysaskelia vastineeksi amerikkalaisten uhrauksista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.