Mainos

"Yli puolet kyselyistä liittyy palkkaan" – Kesätyöläisiä neuvova puhelin pirisee satoja kertoja kesässä

7:09

Maksuton neuvontapalvelu Kesäduunari-info saa eniten kyselyjä kesätyöntekijöiltä palkkauksesta. Näkymät kesätyömarkkinoilla ovat kuitenkin nykyisin hyvät.

– Palveluun voi soittaa kesätyön tekijä, työnantaja tai kesätyöntekijän omainen, kertoi Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen Huomenta Suomessa.

Toukokuusta elokuuhun toimiva Kesäduunari-info on Akavan, STTK:n ja SAK:n ylläpitämä neuvontapalvelu. Pursiainen kertoo, että kesän aikana puhelin pirisee noin 500 kertaa.

– Yli puolet kyselyistä liittyy palkkaan: miten palkka määräytyy ja mikä palkan oikea taso on.

Kesätyömarkkinat kukoistavat

Pursiaisen mukaan kesätyöpaikkojen tilanne on tilastojen valossa parantunut viime vuosina. Kesällä etenkin sesonkipaikat työllistävät, sillä ihmiset haluavat kokea asioita.

– Palvelu-, majoitus- ja ravintola-alalle, sekä kunnalliselle puolelle otetaan paljon kesätyöntekijöitä. Yksityisellä sektorilla vakituinen henkilökunta on lomalla, niin kesätyöntekijöitä on siellä paikkailemassa, Pursiainen sanoi.

Aalto-yliopistossa opiskeleva Henri Miettinen kertoo, että hänestä on tuntunut aiempaa helpommalta saada kesätöitä. Kaveripiirissäkin töitä on löytynyt, vaikka hakemisen olisi aloittanut vasta myöhään keväällä.

– Sain työpaikan vahvistettua huhtikuussa, mutta vielä toukokuun lopulla soitettiin toisesta työpaikasta, olisinko kiinnostunut. Ihan viime metreilläkin voi saada duunia nykyään, Miettinen sanoi.

Oma aktiivisuus kannattaa

Rohkeus ja oma aktiivisuus on edelleen käypä vinkki kesätyöhaussa.

Henna Pursiainen kertoo, että kannattaa rohkeasti soitella hakemiensa paikkojen perään ja heittää niin sanotusti "verkot vesille".

– Jos vaikka kaverit ovat päässeet hommiin, niin voi kysellä minkälainen tilanne heidän kesätyöpaikoissaan on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.