Mainos

Yli miljoona ihmistä allekirjoittanut vetoomuksen Pizza-jääkarhun pelastamiseksi ostoskeskuksesta

Yli miljoona vedonnut jääkarhun vapauttamiseksi kiinalaisesta ostoskeskuksesta. Vetoomuksen jääkarhun vapauttamiseksi ovat laatineet useat eri eläinjärjestöt yhdessä.

Humane Society International (HSI) -eläintensuojelujärjestö julkaisi aiemmin tällä viikolla huolestuttavaa kuvaa jääkarhusta, joka on kiinalaisen ostoskeskuksen eläintarhassa. Järjestön mukaan jääkarhun käytös kertoo sen voivan huonosti.

Minimaalinen elintila

HSI:n johtajan, Qin Qingnan mukaan jääkarkun elintila on aivan liian pieni. 

– Se, millaisissa oloissa jääkarhuraukka elää kysesessä ostoskeskuksessa, on häpeäksi koko Kiinalle. Karhun elinolosuhteisiin on saatava heti parannus, hän sanoi viime tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa. 

Oheiselta videolta näkyy, kuinka maailman surullisimmaksi tituleerattu karhu joutuu kävelemään samaa kapeaa kaistaletta edes takaisin ja istuu pitkiä aikoja tuijottaen ilmanvaihtoaukkoa. 

Jääkarhulle varattu tila on noin 40 neliömetriä, mutta eläin voi kävellä vain noin kymmenen metrin pituista sementtikaistaletta.

Tuore video onkin saanut ihmiset vaatimaan jääkarhun vapauttamista eläinjärjestöjen tuella. HSI:n kanssa vapauttamisen puolesta on vetoamassa myös 50 muuta eläinjärjestöä. 

Kiinalaisessa ostoskeskuksessa eläimiä pidetään hyvin pienissä tiloissa. Kaikkiaan eläintarhassa on noin 500 lajia. Jääkarhun lisäksi muun muassa naali, mursu ja maitovalas. 

Uusi koti tarjolla Englannissa

Englantilainen Yorkshiressa sijaitseva eläintarha tarjoutui viime kuussa vastaanottamaan Pizzan ja antamaan sille tarpeeksi suuren. Kiinalaiset ovat kuitenkin kieltäytyneet tarjouksesta ilmoittamalla, ettei jääkarhu poistu Kiinasta.

Se on saanut tähän mennessä yli miljoona ihmistä allekirjoittamaan vetoomuksen, jossa vaaditaan jääkarhun vapauttamista, mutta myös eläinten oikeuksien parantamista lukuisissa eläintarhoissa. Kiinassa on ollut nousevana trendinä eläintarhat, jotka ovat ostoskeskusten yhteydessä. 

Pizzan eläintarhaa kutsutaan maailman surullisimmaksi eläintarhaksi, jossa eläimiä pidetään pienissä lasikopeissa, joihin ei tule luonnonvaloa eikä eläimillä ole mahdollisuutta käyttäytyä lajinomaisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.