Mainos

”Maailman surullisin jääkarhu” pääsi pois kauppakeskuspiinasta

Pizza-jääkarhu on siirretty pienestä häkistään ostoskeskuksesta takaisin vanhempiensa luokse eläintarhaan.

Maailman surullisimmaksi kuvattu jääkarhu Pizza on siirretty pois kauppakeskuksesta, jossa karhua pidettiin liian pienessä häkissä Kiinassa.

Tapauksen herättämä kohu ja kansainvälinen negatiivinen julkisuus vaikuttivat päätökseen, kertoo Mirror.

Vetoomuksen siirtää Pizza pois kauppakeskuksesta allekirjoitti miljoona ihmistä. Se luovutettiin kiinalaisviranomaisille viime kuussa.


Pizza siirrettiin vanhempiensa luokse eläintarhaan Pohjois-Kiinaan. Ostoskeskuksen nettisivuilla julkaistussa lausunnossa kerrotaan Mirrorin mukaan, että siirto on tilapäinen ja kestää sen aikaa, kun kauppakeskuksessa sijaitsevaa eläintarhaa remontoidaan eläinystävällisemmäksi.

Eläinsuojelujärjestöt toivovat, että siirrosta tulee pysyvä.

Käveli kapeaa kaistaletta ja tuijotti ilmanvaihtoaukkoa

Pizzan tapaus sai kansainvälistä julkisuutta, kun Humane Society International -eläintensuojelujärjestö julkaisi kuvaa jääkarhusta. Järjestön mukaan jääkarhun käytös kertoi sen voivan huonosti.

Jääkarhulle varattu tila on noin 40 neliömetriä, mutta eläin voi kävellä vain noin kymmenen metrin pituista sementtikaistaletta.

Julkaistulta videolta näkyy, kuinka se käveli samaa kapeaa kaistaletta edes takaisin ja istui pitkiä aikoja lähellä ilmanvaihtoaukkoa.

Englantilainen Yorkshiressa sijaitseva eläintarha tarjoutui viime kuussa vastaanottamaan Pizzan ja antamaan sille tarpeeksi suuren. Kiinalaiset ovat kuitenkin kieltäytyneet tarjouksesta ilmoittamalla, ettei jääkarhu poistu Kiinasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.