Mainos

Maailman ainoa tropiikissa syntynyt jääkarhu kuoli – osittain vihreäturkkinen karhu oli eläintarhan vetonaula ja aktivistien vetoomusten kohteena

Maailman ainoa tropiikissa syntynyt jääkarhu on kuollut Singaporen eläintarhassa. 27-vuotiaana kuollut Inuka jäi eläintarhan jääkarhuista viimeiseksi. Jääkarhun kuolemasta uutisoi muiden muassa BBC ja Chanel News Asia

– Olemme tehneet yhdessä vaikean, mutta välttämättömän päätöksen olla herättämättä Inukaa anestesiasta, kertoo Singaporen eläintarha tiedotteessa.

Jääkarhua hoitaneen lääkärin mukaan minkäänlainen hoito olisi aiheuttanut Inukalle vain enemmän kärsimystä ja stressiä. Urosjääkarhu oli kärsinyt jo pitkään vanhuuden vaivoista. 

Tutkimuksissa kävi ilmi, että Inukaa vaivasivat muun muassa hammasvaivat ja korvatulehdukset. Heikkenevät raajat vaikeuttivat myös jääkarhun kävelyä, kertoo BBC.

Koko elämä eläintarhassa

Jääkarhu oli syntynyt Singaporen eläintarhassa, ja 27 vuoden iässä se oli elänyt yli 10 vuotta keskivertolajikumppaniaan pidempään. Ihmisen iässä vastaava ikä olisi arviolta 70 vuoden paikkeilla. 

Inuka oli eläintarhassa valtavan suosittu, mutta samaan aikaan eläinoikeusaktivistit kritisoivat Singaporen eläintarhaa jääkarhuista. Karhun turkki oli osin vihreä, ja se toimi yhtenä eläintarhan vetonaulana. 

Singapore sijaitsee arviolta 140 kilometrin päässä päiväntasaajalta pohjoiseen, ja päivälämpötila harvoin tippuu alle 25 asteen.

On sanomattakin selvää, että ympäristönä Singapore on vieras jääkarhulle. Jääkarhulle ominainen ympäristö on sen sijaan arktinen alue. 

Oudoista olosuhteista huolimatta Inuka oli syntyessään vuonna 1990 eläintarhan neljäs jääkarhu. Päivänsä Inuka vietti lämpötilasäädellyllä aidatulla alueella.

Jääkarhuista viimeinen

Eläinoikeusaktivistit ovat BBC:n mukaan kampanjoineet jääkarhujen pitoa vastaan eläintarhassa jo vuodesta 1978, milloin eläintarhan ensimmäinen jääkarhu tuotiin helteisiin olosuhteisiin.

Vuonna 2006 Singaporen eläintarha päätti olla tuomatta tarhaan enää uusia jääkarhuja. Inuka jäi karhuista viimeiseksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.