Kiinalaiseläintarhan karhun väitetään olevan ihminen valepuvussa – video hoikkajalkaisesta karhusta herätti epäilyt

Kiinalaiseläintarhan karhun väitetään olevan ihminen valepuvussa – video hoikkajalkaisesta karhusta herätti epäilyt 0:15
Tämä video herätti ihmisten epäilykset valekarhusta.

Video karhusta seisomassa takajaloillaan on herättänyt epäilyn vilpistä.

Sosiaalisessa mediassa on esitetty epäilyjä, että osa kiinalaisen eläintarhan karhuista olisin todellisuudessa ihmisiä karhupuvuissa. Somessa leviää video, jossa yksi karhuista seisoo takajaloillaan yleisön edessä. Karhu seisoo harvinaisen suorassa ja sen selän turkki näyttää olevan epätavanomaisella tavalla rullalla. Videon voit katsoa ylhäältä.

Hangzhoun eläintarha kieltää käyttävänsä valekarhuja. Eläintarha sanoo lausunnossaan, että kyseinen karhu on malaijikarhu, joka on lajina pieni. Eläintarha on kirjoittanut lausuntonsa ikään kuin sen olisi Angela-nimisen karhun itsensä kirjoittama.

– Karhuista tulee ensimmäisenä mieleen suuruus ja voima. Kaikki karhut eivät kuitenkaan ole jättimäisiä. Me malaijikarhut olemme pieniä – maailman pienin karhulaji.

Karhua valekarhuksi väittävät ihmiset ovat ihmetelleet kurttuisen turkin lisäksi karhun hoikkia jalkoja.

Eläintarhan tiedottaja on julkaissut oman viestinsä, jossa hän sanoo, että 40 asteen lämmössä ihminen selviäisi karhupuvun sisällä korkeintaan muutaman minuutin ennen pyörtymistä.

Yksi eläintarhan työntekijöistä sanoi myös, että toimittajille järjestetään pikapuoliin mahdollisuus tulla katsomaan karhua.

Myös muut kiinalaiset eläintarhat ovat joutuneet vastaavien epäilyjen kohteeksi. Niiden on väitetty muun muassa käyttäneen värjättyjä koiria susina tai raidoilla koristettuja aaseja seeproina.

Hangzhoun eläintarhan tapauksesta on kirjoittanut muun muassa brittilehti The Guardian.

 

Lue myös:

    Uusimmat