Mainos

Poliisi: Kattourakoitsijan epäillään huijanneen asiakkaitaan ja rahoitusyhtiötä satojen tuhansien eurojen edestä

Poliisi epäilee, että remonttifirma Multirax Oy:n tekemiin kattourakkasopimuksiin liittyy törkeitä petoksia, perusmuotoisia petoksia sekä väärennyksiä.  

Tapauksen tiimoilta käynnistetty poliisitutkinta on valmistunut, ja rikoksia epäillään 25 kattourakkasopimukseen liittyen, Hämeen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan. 

Poliisin mukaan kattourakoitsijan epäiltyjen rikosten uhreiksi ovat joutuneet rahoitusyhtiö sekä joukko yksityistalouksia muun muassa Lahdessa, Heinolassa, Sysmässä, Kouvolassa, Vantaalla ja Järvenpäässä. 

Poliisin mukaan rikokset ovat tapahtuneet vuoden 2015 heinä-marraskuussa. Multirax Oy asetettiin konkurssiin kesäkuussa 2016.

Väärennösepäilyissä on ollut poliisin mukaan kyse siitä, että yhtiön puolesta toimineen yrittäjän epäillään väärentäneen urakkasopimusta koskevan työn vastaanottokuittauksen sekä rahoitusyhtiölle asiakkaan puolesta tehdyn luottohakemuksen, minkä jälkeen rahoitusyhtiö on maksanut urakkahinnan remonttiyhtiön tilille. Sovittuja urakoita ei poliisin mukaan kuitenkaan aloitettu tai ne olivat jääneet keskeneräisiksi.

Myös petoksien osalta kyse on tekemättä jääneistä töistä.

Poliisi epäilee, että suurin osa rikoksilla saaduista rahoista on mennyt yrittäjän henkilökohtaiseen käyttöön.

Rahoitusyhtiö on vaatinut yritykseltä noin 250 000 euron suuruisia korvauksia. Yksityiset asiakkaat ovat vaatineet tähän mennessä yhteensä noin 30 000 euroa.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan heinäkuun aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.