Cargotecin työntekijöiden epäillään vieneen yhtiöltä noin 14 miljoonaa euroa – KRP sai jättimäisen petostutkinnan valmiiksi

Cargotecin palveluksessa olleiden henkilöiden epäillään vieneen työnantajaltaan noin 14 miljoonaa euroa.

Keskusrikospoliisi tiedotti tänään, että se on saanut valmiiksi esitutkinnan poikkeuksellisen suuressa petosjutussa, jossa suomalaisen yhtiön palveluksessa olleiden henkilöiden epäillään erehdyttäneen työnantajaltaan noin 14 miljoonaa euroa.

KRP ei tiedotteessaan kerro, mistä yrityksestä on kyse. Cargotec kuitenkin kertoi asiasta itse jo viime kesänä julkaisemassaan tiedotteessa. Yhtiö oli tehnyt itse tutkintapyynnön poliisille havaittuaan epäselvyydet sisäisessä selvityksessä.

Esitutkinnan myötä poliisin epäilyksenä on, että yrityksessä työskennelleet henkilöt erehdyttivät yhtiötä maksamaan tekaistuja laskuja vuosina 2002-2017. Rahat ohjattiin ulkomaisten yhtiöiden pankkitileille.

Esitutkinnan aikana neljää henkilöä on kuulusteltu rikoksesta epäiltynä ja yksi epäillyistä on ollut 9 kuukauden ajan tutkintavankeudessa, KRP kertoo. Poliisi kertoi viime kesänä, että vangittuna ollut henkilö toimi pitkään asianomistajayhtiössä esimiestehtävissä.

Asiaa on tutkittu ainakin törkeänä petoksena.

Asia siirtyy syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjäalueelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.