Mainos

Satoja suomalaisturisteja jumissa Madeiralla – televisioankkurit kökkivät seitsemän tuntia kentällä

Satojen suomalaisturistien matkanteko on vaikeutunut Madeiraa roimivien kovien tuulien takia. 

Noin 200 suomalaismatkailijaa on jumittunut Portugaliin kuuluvalle Madeiran saarelle myrskyisten tuulien vuoksi. Suomalaisten paluulennon piti lähteä tänään kohti kotimaatakello kahdelta Suomen aikaa päivällä, mutta myrskyisten tuulien vuoksi koneelle ei annettu lähtölupaa. 

Yksi kotimatkaa odottavista suomalaisista on MTV:n uutisankkuri ja toimituspäällikkö Tomi Einonen, joka on perheineen Tjäreborgin järjestämällä lomamatkalla.  

– Seitsemän tuntia käkimme kentällä, siellä oli hirveästi porukkaa. Lentoa lykättiin monta kertaa tunnilla, kunnes tuli tieto, että tänään (maanantaina) ei ole enää mahdollista päästä ilmaan, Einonen kertoo. 

Tjäreborgin myyntijohtaja Saana Ruonala sanoo, että Madeiran pääkaupungin Funchalin lentokenttä on erityisen herkkä koville tuulille. 

– Sieltä eivät pääse nyt koneet lähtemään eivätkä saapumaan. Kentältä oli lähdössä kotiin noin 200 suomalaista. Muiden matkatoimistojen asiakkaista minulla ei ole tietoa. Tiistaina aamulla kello yhdeksältä yritämme lähtöä uudestaan, Ruonala kommentoi MTV:lle. 

Funchalin lentokentän kiitorata on poikkeuksellisen lyhyt ja sijaitsee aivan Atlantin valtameren syleilyssä tuulien armoilla. 

– Kevät on usein sellaista aikaa, että näin voi käydä. Samoin syksy. Kenttä on ihan meren äärellä. Emme ole ainakaan saaneet tietoa, että matkustajat olisivat olleet erityisen hermostuneista tilanteesta. 

Toinen noin 200 hengen suomalaisturistien ryhmä on jumissa Kanarian Las Palmasissa, jonne tänään Madeiralle matkalla ollut kone joutui laskeutumaan määränpään kovien tuulien takia.

Tomi Einonen on matkalla Madeiralla vaimonsa Piia Pasasen kanssa, joka on Ylen uutisankkuri. 

– Hänellä piti olla huomenna illalla (tiistaina) ruutuvuoro, mutta hän soitteli pomolleen, ettei pääse illalla töihin. Sattuneista syistä siellä varmaan joku tuuraa. Me täällä jumeksimme, Einonen toteaa rauhallisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.