Yli 30 vuoden uran tehnyt Sami Kuronen joutui sivuun aamuradiosta – neuvottelee yhä jatkostaan: "Välillä pistetään joukkueet ja kentälliset uusiksi"

4:33
Temptation Island -juontaja Sami Kuronen kertoi MTV Uutisille törmänneensä somessa häkellyttävään näkyyn: ”Siinä mentiin jo jonkun rajan yli”

Suosikkijuontaja Sami Kuronen kertoo MTV Uutisille, ettei hänen radiouransa ole päättymässä, vaikka työt Radio Aallon aamussa päättyivät.

Grillimestari Sami Kuronen nähdään jälleen tositoimissa, kun Temptation Island Suomi -ohjelman uusi kausi pyörähtää käyntiin 17. helmikuuta Nelosella. Kuroselle Levillä kuvattu kausi on jo yhdeksäs Temppareiden puikoissa, mutta muuten työelämässä on tapahtunut suuria muutoksia.

Suosikkijuontajan työt Radio Aallon aamuissa päättyivät, kun Nelosen radioissa tapahtuneiden mullistusten seurauksena kanava muuttui Me Naiset -radioksi. Kuronen aloitti Aallon taajuuksilla vuonna 2007 ja palasi takaisin tutulle kanavalle tehtyään välissä töitä Suomipopin puolella.

Työnantajan kanavilla tapahtuneisiin suuriin mullistuksiin Kuronen suhtautuu ymmärtäväisesti.

– Se on pelin henki, ja näin tämä bisnes toimii. Välillä pistetään joukkueet ja kentälliset uusiksi, ja nyt tämä meni tällä tavalla, että mulle ei sopivaa paikkaa löytynyt, hän totesi MTV Uutisille tammikuussa, kun uudet Temptation Island -parit julkistettiin.

Sitä, että radiotyöt loppuisivat kokonaan, Kuronen ei näe vaihtoehtona.

– En missään nimessä. Se on 31 vuotta ollut niin iso osa elämääni. Olen viettänyt radioilla melkein enemmän aikaa kuin kotona. Se, että luopuisin radiosta kokonaan, kuulostaa aika rajulta ajatukselta.

Kurosen mukaan hän neuvotteleekin edelleen Nelosen radioiden kanssa jatkostaan. 

– Aallon aamun tilalle tarjottiin jo jotain, mutta se ei aikataulullisesti sopinut elämäntilanteeseeni. Nyt tilanne on sen suhteen vähän auki, mutta keskusteluyhteys on auki ja koko ajan katsellaan, mikä seuraava mahdollinen roolini radiossa voisi olla. Tahtotila on puolin ja toisin se, että yhteistyö jatkuu, hän kertoo ja korostaa, ettei tahdo hötkyillä ja kiistää harkinneensa toistaiseksi loikkaamista muiden yhtiöiden radioihin.

– Rakkaus radioon on tallella, mutta nyt odotetaan rauhassa. Se paikka, missä toivottavasti jatkan uraani, on sellainen, joka motivoi ja tyydyttää itseä ja se on myös talolle sopiva. Näitä palasia mietitään nyt rauhassa kokoon.

Kuronen toteaa myös olevansa siitä onnellisessa asemassa, että muita töitä piisaa, kun radion suhteen on ollut hiljaisempaa.

– Temppareiden extraa kuvataan parhaillaan ja lisäksi on kirjoitushommaa sun muuta. Pakottavaa tarvetta tai kiirettä tehdä hätiköityjä päätöksiä ei siis ole.

Alkuvuodesta Kuronen tunnustaa myös nauttineensa siitä, että aamuisin on voinut nukkua pidempään, kun töissä ei ole tarvinnut olla ani varhain.

– Yritän nyt alkuvuoden aikana saavuttaa unirytmin, joka on viime vuoden aamuherätysten jälkeen ollut aika hukassa sekä sitä kautta tasapainoa arkeen. Uskon, että lähiviikkojen aikana alkaa itsellekin vähitellen avautua se, mistä tulevaisuudessa itseni löydän.

Temptation Island Suomi -ohjelman yhdeksäs tuotantokausi Nelosella 17. helmikuuta alkaen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja