Mainos

Yli 17 000 ihmistä vastustaa Keskuspuistoon rakentamista

2:06

Helsingin keskeisen viheralueen Keskuspuiston rakentamista vastustava vetoomus on luovutettu tänään Helsingin kaupunginvaltuustolle. 

Adressiin on allekirjoittanut yli 17 000 ihmistä, joiden mukaan Keskuspuistoon merkitty rakentaminen pitäisi poistaa kokonaan yleiskaavaehdotuksesta. 

– Jos Helsinki kasvaa paljon, niin tarvitaan hyviä virkistysalueita. On lyhytnäköistä politiikkaa supistaa Keskuspuistoa, toteaa Maija Hakanen, joka on yksi Keskuspuiston aktiiveista.

Yksi kiistanalaisista kohteista on Hämeenlinnanväylän muuttaminen kaupunkibulevardiksi, mikä lohkaisisi palan keskuspuistoa. Vihreille tämä on hankala rasti.

– Me tarvitaan koteja tuleville helsinkiläisille, mutta siinä on myös ongelmakohtansa, joista ehkä merkittävin on Keskuspuistossa, sanoo Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Hakasen mielestä yleiskaavassa on riittävästi tilaa asuntorakentamiseen ilman, että Keskuspuistoa tai muita viheralueita lohkotaan.

– Toinen asia mistä saadaan sitä väljyyttä, niin siellä on ihan selvästi liikaa toimitilarakentamista yleiskaavassa. Eli toimitilojen käyttö tehostuu koko ajan ja niitä ei varmasti tulla tarvitsemaan niin paljon kuin yleiskaavaan on niitä osoitettu.

Asiasta on esitys Helsingin kaupunginhallituksessa maanantaina ja valtuusssa marraskuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.