Helsingin kaupunginvaltuusto päättää kiistellystä yleiskaavasta - "Jättäkää viheralueet rauhaan"

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontui iltakuudelta päättämään kiistellystä yleiskaavasta. Kokouksesta ennakoitiin pitkää. Suurimpien valtuustoryhmien edustajat uskovat kaavan tulevan hyväksytyksi.

– Kyllä kovasti toivon, että hyväksytään, koska se on parannus kaupungin kehitykselle. Saadaan tietty varmuus siitä, mihin maankäyttöä tullaan tulevaisuudessa toteuttamaan tässä kaupungissa, toteaa Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Risto Rautava.

– Yleiskaava on hirveän monimutkainen ja pitkän prosessin tulos, mutta me uskotaan, että sekin on kaupunkimetsille ja kaupunkiluonnolle parempi vaihtoehto kuin että se palautetaan ja neuvotellaan uudestaan, arvioi Vihreiden kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen.

"Kaava uudestaan valmisteluun"

Kaavaa vastustavat kaupunkilaiset kokoontuivat jo iltapäivällä Senaatintorille osoittamaan mieltään. Mielenilmaus keräsi paikalle pari sataa Keskuspuiston, lähimetsän, Vartiosaaren ja Malmin lentokentän puolustajaa.

– On käsittämätöntä, että Vartiosaari halutaan rakentaa. Luonto halutaan jakaa kaikelle kansalle, mutta sen päälle halutaan nyt rakentaa rakennuksia. Toivon, että saari säilyisi nykyisellään ja sen virkistyskäyttöä lisättäisiin. Silloin siitä olisi iloa kaupunkilaisille, toivoo mielenilmaukseen osallistunut Heini Lehväslaiho.

– Vastustan yleiskaavaa. Se pitäisi laittaa uudestaan valmisteluun ja harkita uudestaan. Puistoalueiden tarkka rajaaminen rakentamisen ulkopuolelle on tarpeen. Pikseleistä on päästävä eroon, vaatii Heikki Saarinen.

"Rakentakaa vaikka Talin golfkenttä"

– Me asutaan Keskuspuiston vieressä ja se on ainoa asia, mikä pitää Helsingin järjissään. Kun metsä hengittää, minä hengitän siinä mukana. Ihminen tarvii luontoa ja luonto tarvitsee ihmistä. Jättäkää ne viheralueet rauhaan ja rakentakaa vaikka se Talin golfkenttä, jota kukaan ei käytä, ehdottaa Henry Koponen.

Kaupunginvaltuutetut rauhoittelivat lähiluonnon puolesta pelkääviä kaupunkilaisia.

– Ymmärrän heitä hyvin. Jotenkin tässä on rikkinäinen puhelin välissä, ettei oikein toista ymmärretä. Kyllä täällä viheralueita säilyy jatkossakin. Vaikka monet toisin ajattelee, yleiskaava suojaa hyvin paljon meidän viheralueita, vakuuttaa Risto Rautava.

Vihreät uskovat, että Vartiosaari säilyy rakentamattomana eivätkä kaupunkimetsätkään kärsi niin paljon kuin on pelätty.

– Vartiosaaren osalta toivomme, että saamme sen säilytettyä rakentamattomana. Hirveen suuri osa kaupunkimetsistä, joita haluttiin alun perin laittaa rakentamiseen, on saatu sieltä pois. Uskon, että asemakaavavaiheessa monet niistä kohteista, jotka nyt herättää närää, eivät tule toteutumaan ollenkaan tai siinä laajuudessa kuin ihmiset pelkäävät, selittää Tuomas Rantanen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja