Mainos

Yli 1000 tiibetiläistä mielenosoittajaa pidätetty Nepalissa

Nepalin poliisi on pidättänyt ainakin 1100 tiibetiläistä mielenosoittajaa Kiinan suurlähetystön luona Kathmandussa.

Mielenosoittajat protestoivat Kiinan ihmisoikeuspolitiikkaa vain muutamia tunteja ennen Pekingin olympialaisten avajaisseremoniaa.

- Haluamme, että avajaisia katsovat miljoonat ihmiset ja niihin osallistuvat sadat urheilijat tietävät, että Tiibetissä ei ole ihmisoikeuksia, sanoi 20-vuotias tiibetiläinen opiskelija Tashi Tsering utuistoimisto AFP:lle.

Mielenosoittajat huusivat Kiinan vastaisia iskulauseita, kuten "Häpeä häpeä, Hu Jintao" viitaten Kiinan presidenttiin ja "Tiibet kuuluu tiibetiläisille". Jotkut protestoijat ottivat yhteen poliisien kanssa, jotka potkivat ja löivät mielenosoittajia bambukepeillä.

Pidätyksiä saattaa tulla vielä lisää, sillä mielenosoittajat ovat ilmoittaneet jatkavansa protestointia koko päivän ajan. Nepalin poliisi on puolestaan sanonut tukahduttavansa kaikki mielenilmaukset.

Paikallinen poliisi on kuitenkin luvannut, että kaikki pidätetyt tullaan vapauttamaan myöhemmin tänään.

Maanpaossa olevat tiibetiläiset ovat osoittaneet mieltään lähes joka päivä sen jälkeen, kun Tiibetissä puhkesi maaliskuussa väkivaltaisia levottomuuksia Kiinan valtaa vastaan. Myös eilen noin 600 tiibetiläistä pidätettiin Kathmandussa mielenosoitusten yhteydessä.

Nepalissa asuu 20 000 tiibetiläistä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.