Yli 1 000 NHL-ottelun Stanley Cup -voittaja lähti lätkimään – vahva reaktio liittonsa KHL-linjaan

Michal Handzus on eronnut Slovakian jääkiekkoliiton johtoryhmästä, koska se sallii KHL-pelaajien maajoukkue-edustuksen, kertoo Novy Cas -lehti.

Pitkän NHL-uran pelaajana takavuosina luonut Handzus oli Slovakian jääkiekkoliiton johtoryhmän jäsen, mutta hän ilmoitti irtisanoutuvansa tehtävistään liitossa. Handzus ilmaisi, että kyse on arvoista – Slovakian jääkiekkoliiton salliessa KHL-pelaajien maajoukkue-edustukseen hän ei voi kuvitella työskentelevänsä liitossa vastaisuudessa.

– Olen iloinen, että elämme demokratiassa. Kunnioitan tietysti viime kerran äänestystulosta (KHL-pelaajien maajoukkue-edustuksesta). Demokratia tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että voin vapaasta tahdostani päättää, jaanko johtoryhmän enemmistön päätöksen vai en, Handzus kertoi kirjeessään.

Handzus täsmensi, ettei hän jätä slovakialaista jääkiekkoa kuitenkaan täysin, vaan tulee jatkamaan työtä nuorten parissa seurajoukkuetasolla.

Slovakian naapurimaa Tshekki, kuten Suomi, Ruotsi ja Latviakin ovat sulkeneet maajoukkueen oven venäläisvetoisessa KHL:ssä pelaavilta kiekkoilijoilta Venäjän käydessä hyökkäyssotaa Ukrainassa. LÉquipen mukaan saman päätöksen on tehnyt myös Ranska.

Pitkä NHL-ura

Handzus on toiminut Slovakian maajoukkueen apuvalmentajana kaksissa MM-kisoissa, 2019 ja 2021.

Handzus pelasi NHL-urallaan huimat 1 010 runkosarjaottelua ja 116 pudotuspelimatsia. Hän voitti Stanley Cupin Chicago Blackhawksissa kaudella 2012–13 ja maailmanmestaruuden Slovakian paidassa keväällä 2002.

Lue myös:

    Uusimmat