Ylen uusi päätoimittaja soitti uhkailijalle: "Ei ole läppää, jos aiot julkisesti tappaa toimittajamme"

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetty Jouko Jokinen kertoo Ylen Ykkösaamussa, että päätoimittajan tehtäviin kuuluu kiihkeänkin palautteen vastaanottaminen.

-Päätoimittajan tehtävä on myös puuttua journalismiin jos se ei ole tarpeeksi hyvää tai siinä on hänen mielestään jotain viallista. Se on päätoimittajan velvollisuus, Jokinen kommentoi.

Aamulehden päätoimittajana toiminut Jokinen kertoo, että kaikenlaista palautetta on tullut matkan varrella nähtyä.

-Entinen pääministeri Paavo Lipponen julisti jossain vaiheessa, että Aamulehti on pimeyden sydän.

Jokisen mukaan on kuitenkin mainio asia, että ihmiset kertovat jos harmittaa. Jurnuttaminen on Jokisen mielestä pahinta.

Informaatiosodankäyntiin liittyen Jokinen toteaa, että Aamulehdenkin juttuihin on kohdistunut trollausta. Esimerkiksi pakolaiskriisin aikana tunteet ovat kuumentuneet pakolaisuutisiin liittyvässä kommentoinnissa.

Jokisen mukaan median uhkailu on valitettavasti melko normaalia nykyään. Osa uhkauksista on ollut vakavia.

Jokinen kertoo soittaneensa eräälle ihmiselle, joka antoi tappotuomion toimittajalle.

- Hän yritti sanoa että tämähän on tällaista läppää. Sanoin, että ei ole hei läppää, jos julkisesti aiot tappaa meidän toimittajan. Se ei ole todellakaan läppää.

-Tahtoo unohtua, että ei se ole humoristista jos sanotaan, että hei varo sitten pimeällä kujalla jos tulet vastaan. Se on uhkaus, Jokinen huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat