Mainos

Ylen entinen pääjohtaja Repo kuoli

Yleisradion pitkäaikainen pääjohtaja Eino S. Repo on kuollut. Hän menehtyi varhain tänään 83 vuoden ikäisenä.

Repo johti Yleisradiota vuosina 1965-69 ja toimi radion johtajana vuosina 1970-74. Hänen pääjohtajakaudellaan syntyi käsite "Reporadio", kun hän päästi nuoret ja radikaalit tekemään vanhempia sukupolvia kauhistuttaneita ohjelmia. Myös Revon suhteet Yleisradion poliittiseen johtoon, eli hallintoneuvostoon, olivat välillä ongelmalliset.

Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa vuonna 1999 Repo paheksui uutistoimintaan pesiytynyttä omien juttujen, "skuuppien" ihannointia, jotka voivat hämmästyttää katsojia mutta jotka usein ovat sisällöltään täysin olemattomia. Repo kuitenkin kiitteli Ylen televisiouutisia vakavan perusilmeen säilyttämisestä.

Repo syntyi Isossakyrössä 6. syyskuuta 1919. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 1944 ja valmistui filosofian kandidaatiksi 1948. Hän työskenteli elokuva-arvostelijana Uudessa Suomessa ja kirjallisuustoimittajana Apu-lehdessä. Vuonna 1964 Repo siirtyi televisioon, Mainos-TV:n ohjelmajohtajaksi. Seuraavana vuonna hän siirtyi Yleisradion pääjohtajaksi.

-Eino S. Repo valittiin yksimielisesti pääjohtajaksi. Hänen tehtävänsä oli avata keskustelu televisiossa ja radiossa. Se, että tämä osittain vyöryi yli ja saattoi olla yksipuolista, ei ollut hänen vikansa. Hän jää pysyvästi historiaan siinä, että hänen aikanaan Yleisradio muuttui nykyaikaiseksi keskustelevaksi välineeksi, sanoo entinen Ylen johtaja, Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Jouni Mykkänen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.