Yleisurheilun Norjan 18-vuotias ihmepoika luhistui haastattelupisteellä maastojuoksun MM-kilpailuissa – samaa tapahtunut aikaisemminkin

Kaksi kertaa yleisurheilun ulkoratojen EM-kultaa juhlinut Norjan Jakob Ingebrigtsen luhistui haastattelupisteellä maastojuoksun MM-kilpailujen 7,6 kilometrin kilpailun jälkeen, eikä pystynyt puhumaan. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin käy, sillä samanlainen tilanne koettiin noin kaksi vuotta sitten. Hän oli kilpailun 12. nopein.

Norjalaisen tavoitteena kilpailuun oli mitali, mutta maasto osoittautui liian rankaksi 18-vuotiaalle. Maalialueella hänen täytyi jäädä makaamaan pitkäkseen. Haastattelupisteellä hän luhistui ja joutui jäämään makaamaan pidemmäksi aikaa selälleen.

Ingebrigtsen joutui lepäämään lääkintäteltassa tunnin ajan, ennen kuin tuli omin jaloin ulos. 

– Minun olisi pitänyt luovuttaa kahen kierroksen jälkeen. Kaikki merkit viittasivat siihen, että minun olisi pitänyt pysähtyä, sanoi Ingebrigtsen NRK:lle selvästi väsyneenä. 

– Se on aika typerää, jos ei pidä väsymisestä. Olisin halunnut luovuttaa tänään, mutta sisälläni elää pieni piru, joka sanoo, että se ei ole sallittua, Ingebrigtsen jatkaa.

Ingebrigtsen sanoo, ettei muista paljoakaan reitin raskaimmista osuuksista. Siitä on nyt pidetty huoli, että norjalaiselle on luvassa useampi hiljaisempi päivä. Yhdestä asiasta hän on kuitenkin varma. 

– Tämän hetken tuntemuksien perusteella, en halua tehdä samaa enää koskaan, Ingebrigtsen toteaa.

Norjalaisurheilija on voittanut uransa aikana neljä nuorten EM-kultaa maastojuoksussa.

Lue myös:

    Uusimmat