Yleisimmät autonvuokrauksen pulmatilanteet ulkomailla – näin vältät

Auton vuokraaminen ulkomailla on kätevä vaihtoehto matkakohteessa liikkumiseen. Aina vuokratilanteet eivät kuitenkaan ole täysin ongelmattomia.

Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo, että vuosittain Autoliittoon tulee useampi yhteydenotto koskien autonvuokrausyhtiön kanssa olevia ongelmatilanteita. Ongelmia tulee esimerkiksi jälkikäteen tulleista laskuista ja autosta löytyneistä vioista.

– Täytyy olla tarkkana siinä vaiheessa, kun sen ajoneuvon vuokraa, mutta myöskin silloin, kun sen ajoneuvon sinne jättää. Mahdollisesti kuvata, että voi osoittaa sillä, että auto on ollut hyvässä kunnossa, kun se on sinne jätetty.

Tunnetulta autonvuokrausyhtiöltä auton hankkiminen on Suokonautio-Hynnisen mukaan usein turvallisempaa.

– Tämä on ehkä se suurin syy sitten miksi isoja vuokrausfirmoja suositaan enemmän. Toki hinta ratkaisee monella ja monilla on varmasti hyviäkin käytännön kokemuksia edullista autonvuokrausfirmoista.

Apua ongelmatilanteeseen monelta taholta

Turvallisemman toiminnan takia auto kannattaa vuokrata mahdollisuuksien mukaan myös Suomessa toimivasta yhtiöstä, sillä tällöin yhteydenpito on varmempaa. Mikäli ongelmatilanne kärjistyy riidaksi, apua on kuitenkin saatavilla.

– Kansainväliset vuokrausyhtiöt avustavat ilman muuta henkilöitä, jotka ovat vuokranneet ajoneuvon heidän kauttaan. Mutta toki mekin Autoliiton jäseniä avustamme, Suokonautio-Hynninen sanoo.

Mikäli auton vuokraus- tai palautustilanteessa tai sen jälkeen ilmenee ongelmia, voi asioita koettaa selvittää myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston kautta. Euroopan sisällä tapahtuneissa vuokraustapauksissa apua voi saada myös Euroopan kuluttajakeskuksesta Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat