Tomaattikastiketta tai muita tomaattiruokia kattilassa valmistettaessa on syytä valita oikeanlaiset työvälineet.
Moni kotikokki ei tiedä, että tomaattituotteita lämmittäessä on syytä välttää alumiinisten kattiloiden, pannujen ja astioiden käyttöä. Tomaatin sisältämät hapot reagoivat ikävästi alumiinin kanssa, jolloin tomaattien maku muuttuu kitkerämmäksi ja niiden väri haalistuu. Samalla tomaattiateriaasi voi myös imeytyä kattilasta alumiinia ja tomaattien happo myös syövyttää kattilan pintaa.
Kannattaa myös muistaa, että tomaattien happo voi hidastaa tiettyjen ruokien keittoprosessia. Esimerkiksi tomaattikastikkeessa olevia papuja täytyy keittää noin 20 prosenttia kauemmin kuin normaalisti.
Tomaattien lisäksi myös muut happamat ruoat, kuten raparperi ja monet hedelmät ja marjat reagoivat alumiinin kanssa. Niitäkään ei siis kannata valmistaa alumiinikattilassa.
(MTV3)