Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Yleinen kokkausmoka: Älä valmista tomaattikastiketta näin

Julkaistu 28.06.2013 14:36

Tomaattikastiketta tai muita tomaattiruokia kattilassa valmistettaessa on syytä valita oikeanlaiset työvälineet.

Moni kotikokki ei tiedä, että tomaattituotteita lämmittäessä on syytä välttää alumiinisten kattiloiden, pannujen ja astioiden käyttöä. Tomaatin sisältämät hapot reagoivat ikävästi alumiinin kanssa, jolloin tomaattien maku muuttuu kitkerämmäksi ja niiden väri haalistuu. Samalla tomaattiateriaasi voi myös imeytyä kattilasta alumiinia ja tomaattien happo myös syövyttää kattilan pintaa.

Kannattaa myös muistaa, että tomaattien happo voi hidastaa tiettyjen ruokien keittoprosessia. Esimerkiksi tomaattikastikkeessa olevia papuja täytyy keittää noin 20 prosenttia kauemmin kuin normaalisti.

Tomaattien lisäksi myös muut happamat ruoat, kuten raparperi ja monet hedelmät ja marjat reagoivat alumiinin kanssa. Niitäkään ei siis kannata valmistaa alumiinikattilassa.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tomaattikikka, joka sinunkin kannattaa opetella – parantaa monia ruokia
Ethän sorru tomaattimokaan? Valitettavan yleinen virhe: "Suurin kaltoinkohtelu, jonka tomaatille voi tehdä"
Älä missään nimessä laita jääkaappiin! Viranomainen varoittaa perunoiden säilytykseen liittyvästä terveysriskistä
Osaatko säilyttää tomaatit oikein? Yleinen virhe vaikuttaa makuun
Amerikkalaissivuston raju väite: Alumiinifolio aiheuttaa vakavan terveysriskin
Olisitko arvannut? Nerokas kikka saa sitruunat säilymään kuukausia
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • 00:00
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä