Yleinen kodinkone aiheuttaa useimmiten vesivahingon

Vuosittain vakuutusyhtiöille tehdään ilmoitus yhteensä yli 30 000 vesivahingosta. Rahassa korvaukset ovat noin 130 miljoonaa euroa. Vuotovahingon aiheuttaa yleensä astianpesukone.

Löysistä liitoksista ja murtuneista pesukoneiden putkista aiheutuvat vahingot ovat yleistyvä syy vuotovahingoille. Kylmälaitteiden ja pyykin- tai astianpesukoneiden huomaamaton vuoto voi paljastua vasta, kun rakenteille on jo aiheutunut vaurioita.

– Astianpesukone on hyvin tyypillinen vuotovahingon aiheuttaja. Tärkeintä on muistaa, että asennus hoidetaan ammattilaisilla ja toisaalta muistetaan koneen valvonta käytön aikana, sanoo vakuutusjohtaja Mika Viipuri If Vahinkovakuutusyhtiöstä.

Astianpesukoneen alle kannattaa asentaa muutaman kymmenen euron hintainen vuotokaukalo, joka johtaa vuotaneen veden koneen etupuolelle. Kaukalon avulla vuodon voi huomata nopeasti. Lisäksi on hana pitää muistaa sulkea aina, kun kone ei ole päällä.

Vuotovahinkojen korjaaminen on kallista ja aikaa vievää. Pienimmissäkin tapauksissa rakenteita puretaan ja kuivataan. Vielä hankalammaksi tilanne menee, kun asuminen omassa kodissa vaikeutuu tai voi olla jopa mahdotonta.

Lähde: Finanssialan Keskusliitto, Vuotovahinkojen torjunta

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja