Mainos

Yle: Vanhus ei päästänyt hoitajaa asuntoonsa – paikalle poliisi ja vanhus 11 päiväksi psykiatriselle osastolle

Muistisairas vanhus ei halunnut päästää hoitajaa sisään asuntoonsa viime talvena Kajaanissa. Paikalle kutsuttiin poliisi, joka vei vanhuksen psykiatriselle osastolle, uutisoi Yle. Ylen mukaan tapauksesta on tehty kantelu  aluehallintovirastoon.

Vanhus ei halunnut päästää kotisairaanhoitajaa kotiinsa, koska piti hoitajan käyntiä turhana. Hoitaja oli käynyt vanhuksen luona aiemmin samalla viikolla kahtena päivänä, koska vanhukselle oli aloitettu uusi lääkitys sydänoireisiin.

Kotisairaanhoitaja oli soittanut paikalle poliisin ja ambulanssin, sekä ilmoittanut omaisille tapahtuneesta. Vanhus vietiin Kainuun keskussairaalaan ambulanssilla, kyydissään poliisi.

Ylen mukaan vanhus sairastaa Lewyn kappale -tautia, joka aiheuttaa muun muassa unohtelua sekä näkö- ja kuuloharhoja.

Illalla omaiset saivat tietää sairaalasta, että heidän äitinsä oli siirretty psykiatriselle osastolle. Jutussa kerrotaan, että omaisten mukaan vanhus oli tahdonvastaisesti psykiatrisella osastolla 11 päivää.

– Sanoin, että äiti ei missään nimessä kuulu sinne. Hänellä on muistisairaus, eikä sitä hoideta psykiatrisella osastolla. Lääkäri ei kuitenkaan arvostanut meidän omaisten asiantuntemusta, tytär kertoo Yle Uutisille.

Psykiatriselle osastolle viedyn vanhuksen kaksi tytärtä ovat tehneet äitinsä kohtelusta kantelun aluehallintovirastoon. Ratkaisua ei kuitenkaan ole vielä tehty. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.