IL: Tytär löysi isänsä kuolleena palvelutalosta Oulussa, epäilee vainajan maanneen lattialla viikkoja – "Luukusta tuleva haju oli karmea"

MTV kertoi Esperi Caren ongelmista jo 2012: Lonkkansa murtanut vanhus jäi ilman apua 8:27
MTV kertoi Esperi Caren ongelmista jo 2012: Lonkkansa murtanut vanhus jäi ilman apua.

Isänsä kuolleena oululaisesta palvelutalosta löytänyt tytär kertoo Iltalehden haastattelussa epäilevänsä isänsä olleen kuolleena asunnossaan jo viikkoja. 

Vaasassa asuvan tyttären mukaan viimeisin elonmerkki isästä on löytynyt 27. tammikuuta. Kun tytär meni vierailemaan, kukaan ei tullut avaamaan ovea.

– Luukusta tuleva haju oli karmea. Lisäksi näin, että sänky on tyhjä ja petauspatja oli valahtanut outoon asentoon, tytär kertoo Iltalehdelle.

Ovi saatiin lopulta auki poliisin ja huoltomiehen avustuksella. Isä löytyi lattialta. 

– Kaikista järkyttävintä oli, kun toinen poliisi sanoi, että isä on on virunut siellä niin pitkään, ettei kasvojen tunnistusta voida tehdä. 

Tyttären Iltalehdelle kertoman mukaan hoitajat olivat käyneet Oulun palvelusäätiön asunnossa yksinään asuneen isän ovella ainakin kolme kertaa helmikuussa. Viimeisin käynti oli tapahtunut vain pari päivää ennen tyttären saapumista Ouluun. 

Juttu jatkuu uutisvideon jälkeen. 

SDP haluaa Esperi Care -kohusta sote-kysymyksen 1:57

Tytär kertoo tehneensä hoitajista tutkintapyynnön poliisille, kertoo Iltalehti. Tyttären mukaan hoitajat olivat kertoneet hänelle, etteivät he voi mennä asuntoon ilman lupaa. 

Kuoleman jälkeen selvisi, että jo loppuvuonna 2018 Oulun kaupungin työntekijä oli tehnyt haastattelun pohjalta arvion, jossa todettiin että isän tarvitsisi päästä pikaisesti laajennetun avun piiriin, kertoo Iltalehti. 

Lue myös:

    Uusimmat