Yle: Uuden auton ostaja vaati kaupan purkamista, koska yksi ominaisuus ei toiminut odotetusti – näin linjasi kuluttajariitalautakunta

Kuluttajariitalautakunnan mukaan uuden auton toimimaton liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ei ollut riittävä peruste kaupan purkamiselle, uutisoi Yle.

Yle kertoo kahden kuluttajan valittaneen kuluttajariitalautakuntaan, koska heidän ostamissaan uusissa autoissa olleet liikennemerkkien tunnistusjärjestelmät eivät toimineet odotetulla tavalla.

Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä saattoi näyttää kuljettajalle liian alhaista nopeusrajoitusta, mikä johtui siitä, että järjestelmä hyödynsi liikennemerkkejä lukevan kameran lisäksi myös auton paikkatietoa.

Toisessa autossa järjestelmä ei toiminut räntäsateessa.

Vähäinen merkitys

Kumpikin kuluttajista vaati kaupan purkamista tai vähintään alennusta. Myyjäliikkeet eivät suostuneet esitettyihin vaatimuksiin. Kuluttajariitalautakunta asettui kummassakin ratkaisussa liikkeiden puolelle muun muassa sillä perusteella, että liikennesääntöjen noudattaminen on aina kuljettajan vastuulla. Lautakunta katsoi, että kyseisten avustavien järjestelmien merkitys oli vähäinen.

– Sen vuoksi pienet viat ja häiriöt eivät vielä ylitä virhekynnystä, kun ajatellaan autokauppaa kokonaisuutena, kuluttajariitalautakunnan puheenjohtaja Pauli Ståhlberg kertoo Ylelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja