Mainos

Yle: Urakoitsijat haastoivat Länsimetron oikeuteen – vaativat miljoonakorvauksia

Länsimetro Oy on riitautunut metroa rakentavien urakoitsijoiden kanssa, kertoo Yle. Yhtiöltä vaaditaan miljoonien eurojen saatavia.

Länsimetroa rakentavat Destia Oy, YIT Rakennus Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy ovat jättäneet käräjäoikeuteen haastehakemuksen, jossa vaativat miljoonia Espoon ja Helsingin kaupunkien omistamalta Länsimetro Oy:ltä, uutisoi Yle.

Ylen mukaan Destia Oy vaatii noin kolmen miljoonan euron saatavia, YIT Rakennus Oy riitelee noin viidestä miljoonasta ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy reilusta kahdesta miljoonasta eurosta.

Destia riitelee Keilaniemen ja Lauttasaaren pysäkkien välin tunnelitöistä, A-insinöörit asemarakennusten suunnittelu-urakoihin liittyvästä laskutuksesta ja YIT Niittykummun tunnelin ja aseman louhintatyön vaativuudesta, josta on rakennuttajan mukaan annettu väärää tietoa.

Sekä A-Insinöörit että Destia sanovat Länsimetron viivytelleen lisätyötarjousten hyväksymisessä. Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen ei kommentoi syytöksiä Ylelle.

Länsimetro on kiistänyt YIT:n ja Destian saatavat ja haastanut yhtiöt vastakanteella oikeuteen. Länsimetro sanoo Destian yrittäneen laskuttaa miljoonia ylimääräistä salaojaputkesta.

Oikeudenkäynnit alkavat syksyllä. Länsimetro ei ole vielä vastannut A-Insinöörien jättämään haastehakemukseen.

Asiasta uutisoi ensimmäsenä Yle.

1:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja