Mainos

Yle: Turvapaikanhakijat eivät suostu majoittumaan Keuruun vastaanottokeskukseen

Osa Oulusta Kastellin hätämajoituskeskuksesta Keuruulle siirretyistä turvapaikanhakijoista ei ole suostunut majoittumaan Keuruun vastaanottokeskukseen. Asiasta uutisoi Yle

Ylen mukaan alun perin linja-autossa oli noin 50 miestä. He kaikki kieltäytyivät siirtymästä Keuruun vastaanottokeskukseen, mutta yön yli jatkuneen odottelun jälkeen valtaosa heistä nousi bussista. Nyt he ovat keskuksen tiloissa.

Keskukseen siirtymisestä kieltäytyneen ryhmän jäsenet eivät ole kertoneet syytä siihen, miksi he eivät halua Keuruun keskukseen. Minkäänlaista aikarajaa autossa odottelulle miehet eivät ole myöskään kertoneet.

Ylen haastattelema Keuruun vastaanottokeskuksen johtaja Rasul Azizan kertoo, että suurin ero Oulun hätämajoituskeskukseen on se, että Keuruun keskuksessa majoituville tarjotaan ruokahuolto. Oulussa heille maksettiin täysi vastaanottoraha, jolla voi ostaa ja tehdä itse ruokansa.

– Ilmeisesti he haluaisivat Keuruulla samanlaisen järjestelyn, Azizan arvioi.

Azizan mukaan vaihtoehtoja on kaksi. Joko Maahanmuuttovirasto tekee uuden päätöksen miesten majoittamisesta tai he tulevat bussista ja majoittuvat Keuruun vastaanottokeskukseen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.