Mainos

Kauhavan vastaanottokeskuksen johtaja intisanoutui: Tuskastui ruokahuoltoon

Kauhavan vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura on irtisanoutunut tehtävästään tuskastuttuaan keskuksen ruokahuoltoon.

Kauhavalla turvapaikanhakijoille tarjotaan laitosruokaa.  

-Keskitetty ruokahuolto on valtiolle selkeästi kalliimpaa kuin se, että annettaisiin isompi vastaanottoraha ihmisille, jotka tekevät itse ruokansa. Sanon tämän kiertäen, koska sopimuksen tarkasta sisällöstä en voi puhua, Peura sanoo.   

Peuran mukaan turvapaikanhakijat pystyvät järjestämään kuukauden ruokailunsa 100-150 eurolla.  

-He tekevät todella pienellä rahalla itse ruokansa kuukaudeksi. He muodostavat ruokaporukoita ja tekevät yhdessä erittäin edullista ruokaa.  

Hän huomauttaa ruoanlaiton tekevän keskuksen arjesta kaikille mielekästä, koska asukkaat saavat järkevää tekemistä ja se helpottaa myös henkilökunnan työtä.  

Peura kertoo, että Maahanmuuttovirasto asetti keväällä vastaanottokeskuksille säästötavoitteita. Hänen mukaansa ruokailun uudelleenjärjestelyllä säästöt olisi saavutettu helposti.  

Ruokailu kuuluu sopimukseen  

 

Vastaanottokeskuksesta vastaavan Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala ei kommentoi tapausta.  

-Peura on tehnyt henkilökohtaisen ratkaisunsa ja irtisanoutunut tehtävästään. Meidän yksikön sisäisiä asioita emme kommentoi julkisuudessa. Meillä on selkeät sopimukset olemassa.  

Annala kertoo, että Suomessa on kahdentyyppisiä vastaanottokeskuksia. On keskuksia, jotka tarjoavat ruoan, ja toisia keskuksia, joissa asukkaat laittavat itse ruokansa. Kauhavan kohdalla laitosruokailusta on sovittu vuokrasopimuksessa.  

Kauhavan vuokranantaja on LSK Business Park. Toimitusjohtaja Juha Jokelainen kertoo, että sopimus SPR:n ja Maahanmuuttoviraston kanssa tehtiin viime syksynä.  

-Me toimimme sen mukaan ja tarjoamme asumis-, ruokailu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sekä kehitämme toimintaa.  

Jokelaisen mukaan ruokahuoltoa on muokattu asukkaiden toiveiden mukaisesti ja esimerkiksi reseptejä on kehitelty.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.