Migri: Oulusta siirretyistä ukrainalaisista liikkuu väärää tietoa

Matti Pesu: Venäjä saattaa yhä kärjistää itärajan tilannetta: "Pahoin pelkään" 2:50
Matti Pesu: Venäjä saattaa yhä kärjistää itärajan tilannetta: "Pahoin pelkään".

Ukrainalaisten uudet asunnot saadaan näillä näkymin käyttöön 1. joulukuuta, Maahanmuuttovirasto Migri tiedottaa.

Viime viikolla Maahanmuuttovirasto siirsi noin 30 ukrainalaista Oulusta muihin vastaanottokeskuksiin. Siirrot tehtiin, koska Maahanmuuttovirasto muuttaa itärajan tilanteen vuoksi vastaanottokeskuksen käyttöä.

Maahanmuuttovirasto myös varautuu järjestelykeskuksen perustamiseen Ouluun. Järjestelykeskus on paikka, jossa selvitetään maahantulijoiden maahantulon edellytykset ja heidät rekisteröidään.

Maahantulija on rekisteröinnin ajan velvollinen oleskelemaan järjestelykeskuksessa.

– Oulun vastaanottokeskuksen tiloja tarvitaan turvallisuusviranomaisten työhön. Ukrainalaisilta vapautuviin tiloihin ei ole nyt tulossa muita pitkäaikaisia majoittujia, sanoo vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi tiedotteessa.

Migri: Julkisuudessa väärää tietoa

Siirretyistä noin 30 ukrainalaisesta 13 on palannut Ouluun, Maahanmuuttovirasto sanoo.

Kymmenen puolestaan on ilmoittanut haluavansa jäädä siihen vastaanottokeskukseen, johon heidät on siirretty.

Maahanmuuttoviraston mukaan paluu Ouluun on mahdollista kaikille ukrainalaisille.

– Olemme olleet yhteydessä kaikkiin Oulun vastaanottokeskuksesta siirrettyihin ukrainalaisiin ja keskustelleet heidän kanssaan majoitusvaihtoehdosta. 

– Vain kahta asiakasta emme ole yrityksistä huolimatta vielä tavoittaneet, kertoo Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Sirpa Rönkkömäki tiedotteessa.

Uudet asunnot saadaan näillä näkymin käyttöön 1. joulukuuta alkaen. Halukkaille voidaan tarvittaessa järjestää väliaikaismajoitusta Oulusta.

Julkisuudessa on liikkunut tietoa, jonka mukaan ukrainalaisten tavarat ovat jääneet Oulun vastaanottokeskukseen. Maahanmuuttoviraston mukaan tieto on väärä.

Maahanmuuttoviraston mukaan Oulun vastaanottokeskus avustaa ukrainalaisia tavaroiden kanssa ja maksaa tavaroiden toimituksen ukrainalaisten uusiin asuntoihin.

– Olemme olleet tästä yhteydessä ukrainalaisiin ja luvanneet heille, että lähetämme tavarat heille, Rönkkömäki sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat