Yle: Turing Phone -kännyköiden valmistus alkaa Salossa toukokuussa – työntekijöitä vain 14

Turing Robotic Industries (TRI) aloittaa älypuhelimien valmistuksen Nokian entisissä tiloissa Salossa, kirjoittaa Yle. Valmistus alkaa toukokuussa.

Aikaisemmin tuotannon kerrottiin alkavan viimeistään maaliskuussa, mutta aloitusta on nyt lykätty toukokuuhun. Nyt kiinalais-amerikkalainen yrittäjä Steve Chao vakuuttaa aikataulun pitävän. Chao kertoi Ylelle, että Salossa rakennetaan parhaillaan tuotantolinjoja puhelimien valmistusta varten.

Chao ei ole aivan aloittelija alallaan: jo muutama vuosi sitten mies yritti saada tietoturvapuhelimia markkinoille, mutta yritys tyssäsi rahoituksen puutteeseen. Chao myöntää tapauksen kolhineen mainettaan. Kuten teki myös valmistuksen aloituksen viivästyminen, sekä aiemmin levinneet juorut työntekijöiden määrästä.

Alkuvuodesta uutisoitiin, että Turing Phonen valmistus työllistäisi Suomessa noin 300 henkilöä. Digitodayn haastattelema Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon mukaan huhut sadoista työntekijöistä ehtivät alkuvuodesta levitä, ennen kuin yritys ehti kertoa suunnitelmistaan itse.

Tällä hetkellä työntekijöitä on neljätoista. Chaon arvion mukaan vielä tämän vuoden lopussa työntekijöitä olisi noin sata. Suomalainen toimitusjohtaja nimitetään vappuna.

Puhelimiin suomalainen käyttöjärjestelmä

Turing Phone -turvapuhelimia on kehuttu muun muassa perusteellisesta tietoturvastaan. Chaon mukaan puhelimet ovat suunnattu tyyli- ja laatutietoisille kuluttajille, jotka haluavat erottua massasta.

Puhelimien käyttöjärjestelmä on suomalaisen Jollan Sailfish. Muihin markkinoilla oleviin älypuhelimiin verrattuna TRI:n kännykät ovat huomattavan painavia.

Turing Phone -puhelimien veroton hinta tulee olemaan noin 600 dollaria eli noin 550 euroa. TRI tähtää niillä erityisesti Kiinan ja Intian markkinoille.

Viime elokuussa puhelimille oli tehty ennakkovarauksia 12 000 kappaletta, joista kuitenkin noin 30 prosenttia menetettiin uuden iPhonen julkistuksen myötä. Chao arvioi puhelimia tuotettavan 60 000–70 000 kappaletta vuodessa.

 

Lähteet: Yle, Digitoday

Lue myös:

    Uusimmat