Mainos

Mystinen puhelinvalmistaja ei aloitakaan Salossa? – ensimmäiset kännykät kasataan Kiinassa

Saloon tehdasta kaavaillut matkapuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries (TRI) on luvannut ryhtyä toimittamaan ensimmäisiä puhelimia ennakkotilaajille tämän päivän aikana. On kuitenkin epäselvää, onko puhelimien tuotanto vielä edes alkanut. Viimeisimpien tietojen mukaan yrityksen ensimmäiset puhelimet tullaan valmistamaan Kiinassa.

Helmikuussa Saloon suureleisesti saapunut TRI ilmoitti aloittavansa puhelinten tuotannon Nokian entisissä tiloissa ja tuovansa erityisillä tietoturvaominaisuuksilla varustellun Turing Phone -kännykän markkinoille huhtikuun aikana.

Useiden viivästysten ja epäselvien tiedotteiden jälkeen yritys kertoi viimein kesäkuun lopulla, että ensimmäiset puhelimet toimitetaan ennakkotilaajille 12. heinäkuuta.

Pian ilmoituksen jälkeen mobiilialaa seuraava SuomiMobiili-sivusto kertoi, että yrityksen ensimmäisiä puhelimia ei tullakaan kasaamaan Salossa. Yhtiöstä oli kerrottu, että ne valmistetaan Kiinassa ja toimitetaan asiakkaille Hong Kongista.

Yritys kuitenkin vakuutteli, että jatkossa TRI:n puhelimet valmistetaan Suomessa ja lähetetään ilmaiseksi ennakkotilaajille vuoden loppuun mennessä.

Tuotannon ongelmat "yhtiön sisäinen asia"

Lupaus on rohkea, sillä vielä tähän mennessä TRI:n puhelimista ei ole juurikaan saatu konkreettista näyttöä. Lisäksi, osa TRI:n puhelinta jonottavista ennakkotilaajista on saanut odottaa laitettaan jo vuosien ajan.

TRI:n toimitusjohtajan, Steve Yi Long Chaon aiempi yritys, QSAlpha lupasi tuoda markkinoille lähes Turing Phonea vastaavan Quasar IV -tietoturvapuhelimen vuonna 2013.

Puhelin ei koskaan valmistunut, vaikka sitä myytiin ennakkoon – tosin Chaon mukaan vain hieman alle 100 kappaletta. Chaon mukaan projekti jäi telakalle, sillä puhelimen tuotannossa ilmeni ongelmia.

On selvää, että myöskään kuukausia viivästyneen Turing Phonen tuotanto ei ole lähtenyt käyntiin suunnitellusti.

Yrityksestä ei ole kuitenkaan kommentoitu puhelimen tuotantoa koskevia ongelmia. Se antoi SuomiMobiilille yksinkertaisen kommentin, jonka mukaan ne ovat yhtiön sisäinen asia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.