Mainos

Saloon näyttävästi saapuneen puhelinvalmistajan FB-sivuilla väite maksamattomista laskuista – "Loppu on lähellä"

Saloon tehdasta kaavailleen matkapuhelinvalmistaja Turing Robotic Industriesin (TRI) Facebook-sivulle on ilmestynyt erikoinen ilmoitus.

Sivulla julkaistussa kuvassa kerrotaan, että yritys ei voi enää käyttää tiliään yhteydenpitoon asiakkaidensa tai faniensa kanssa, sillä se ei ole kyennyt maksamaan liikekumppaneilleen. "Loppu on lähellä", viestissä kerrotaan.

Yrityksen toimitusjohtaja Steve Yi Long Chao kertoi Salon Seudun Sanomille, että viesti on väärennös ja että sivu on kaapattu. Toimitusjohtajan mukaan yrityksen palkkaama "agentti" on ominut sivun kiristääkseen sen avulla yritykseltä rahaa.

Ennakkotilaajat maksoivat 1000 euroa "arviointikappaleesta"

Facebook-ilmoitus on viimeisin luku Suomeen viime keväänä saapuneen yrityksen erikoisessa tarinassa.

TRI on luvannut tuoda markkinoille erityisen tietoturvallisen ja kestävän Turing Phone -matkapuhelimen tämän vuoden aikana. Suunnitelmat eivät ole kuitenkaan toteutuneet täysin odotetulla tavalla.

Vuodesta 2013 saakka puhelinten ennakkotilauksia laskuttanut Chao lupasi tuotannon alkavan Nokian entisissä tiloissa Salossa viime huhtikuussa.

Yrityksestä luvattiin, että ensimmäiset laitteet toimitettaisiin ennakkotilaajille vain hieman myöhemmin. Useiden viivästysten jälkeen yritys ilmoitti aloittavansa toimitukset viime kesänä, tarkemmin heinäkuun puolivälissä.

Viivästykset jatkuivat kuitenkin myös kesän jälkeen. Lokakuussa Chao poseerasi Facebookissa julkaistussa kuvassa puhelimen tilanneen asiakkaan kanssa. Kuvan saatetekstissä kerrotaan, että mies sai puhelimen ensimmäisten joukossa. Muiden tilaajien kerrottiin saavan puhelimensa "hetkellä millä hyvänsä".

Lopulta ainakin osa lähes 1000 euroa puhelimesta ennakkoon maksaneista sai yritykseltä paketin. Niistä ei kuitenkaan löytynyt Salossa valmistettua superpuhelinta, vaan Kiinassa kyhätty "arviointikappale".

"Näyttö käsittämättömän huono, kamera totaalisen surkea"

Suomimobiili-sivuston artikkelissa noin 1000 euron laite saa murska-arvostelun.

– Turing Phonen näyttö on käsittämättömän huono, kamera on totaalisen surkea, tekniikka on vanhentunutta ja ulkoisesti puhelimessa on vielä paljon epäkohtia, arvostelussa todetaan.

Myös TRI:n perustamalla "virallisella", teknistä tukea puhelimen käyttäjille tarjoavalla Reddit-alasivustolla arvostelukappaleen saaneet ihmiset kertovat lukuisista puhelimen käyttöä merkittävästi haittaavista ongelmista.

Suomimobiili-sivuston mukaan yhtiöstä on vakuuteltu, että puhelimen lopullinen, teknisiltä ominaisuuksiltaan täydellinen versio on saatavilla ensi vuoden alusta.

Lisäksi yhtiö on kertonut tuovansa ensi vuonna markkinoille jopa Turing Phonea uskomattomamman puhelimen, jonka kaavaillut ominaisuudet ovat niin lennokkaita, että julkistusta on arvioitu jopa huijaukseksi.

Yrityksen lupauksiin voinee jatkossakin suhtautua epäilevästi, sillä jo puoliksi valmiin, tekniikaltaan vanhentuneen laitteen toimittaminen asiakkaille on vienyt Chaon yrityksiltä useita vuosia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.