SSS: Kohupuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries jätti konkurssihakemuksen

Salossa kotipaikkaansa pitävä kohupuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries on jättänyt konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen keskiviikkona, kertoo Salon Seudun Sanomat.

Yhtiön irtain omaisuus on ollut takavarikossa viime vuoden tammikuusta alkaen johtuen riidasta yhtiön käyttämän konsultin kanssa.

Turing osti Nakolan koetehtaan laitteet ja tuotantolinjat keväällä 2016, ja vuokrasi tilat Microsoftilta. Vuokrasopimus siirtyi myöhemmin sellaisenaan Nokian entiset toimitilat Microsoftilta ostaneelle Salo IoT Parkille, jonka omistaa Salon kaupunki ja joukko sijoittajia.

Alkuvuodesta 2016 uutisoitiin Turingin suunnitelmista palkata Saloon uuden puhelimensa tuotantoon jopa 270 työntekijää. Puhelimen valmistus ei kuitenkaan koskaan Salossa alkanut ja ensimmäisestä puhelinmallista yhtiön katseet siirtyivät pian eteenpäin.

Vuoden 2017 aluksi Turing esittelli suunnitelmat uudesta Turing Phone Appassionato -puhelinmallista. Senkin tuotannon piti tapahtua alun perin Salossa, kunnes huhtikuussa Turing kertoi yhteistyöstä kiinalaisen TCL:n kanssa. TCL:n liiketoimintaan älypuhelimissa kuuluvat muun muassa Alcatel- ja nykyisin myös BlackBerry-puhelimet.

Toukokuussa Turing kertoi jopa miljardin dollarin diilistä kiinalaisen puhelinjakelijan kanssa. Elokuussa Appassionato-puhelin nähtiin ensi kerran live-kuvissa ja videolla ja tuolloin puhelimen kerrottiin tulevan saataville marras-joulukuussa, alkuperäisestä aikataulustaan myöhässä.

Nyt puhelimen myyntiintulo näyttää kuitenkin epävarmalta.

”Appassionatoa ei ole haudattu, mutta se ei ole tällä hetkellä aktiivinen. Puhelimesta tuli ulos toimiva versio ja se odotti muutamaa diiliä, joiden piti tulla. Keskustelut ovat yhä käynnissä”, Turing Robotic Industriesin johtoon kuuluva Karri Suosara kommentoi tammikuussa.

Viime kuussa kerrottiin myös Turingin suunnittelevan jo seuraavaa uutta laitetta. Tuotekehitystä yhtiö teki Suomessa, Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Suomessa työtä tekee ”muutama suunnittelija”. Miten konkurssihakemus vaikuttaa Turingin tulevaisuuteen, jää nähtäväksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.