Yle: Tukholman ruuhkamaksu voi tulla Ruotsissa matkailevalle autoilijalle yllätyksenä

Tukholman ja Göteborgin muutaman euron ruuhkamaksut kannattaa maksaa ajoissa. Muuten laskuun saattaa tulla 500 euron yllätys, kertoo Yle.

Ruuhka-aikoina laskutettavat maksut eivät vie autoilijaa konkurssiin, mutta jos lasku unohtuu maksaa ajallaan, tulee laskun päälle 500 euron myöhästymismaksu.

Ruuhkamaksua peritään nyt myös ulkomaille rekisteröidyiltä autoilta Tukholmassa ja Göteborgissa. Veroa peritään ruuhka-aikoina klo 6-18:29 välillä. 

Ruuhkamaksu on vuorokauden ajasta riippuen 9–22 kruunua. Yhden auton maksut voivat päivän aikana nousta enintään 60 euroon. Esimerkiksi Tukholmassa aamulaivalta etelään matkanneen autoilijan lasku oli 1,60 euroa eli 15 kruunua.

Laskut lähetetään kerran kuukaudessa, maksuaikaa on periaatteessa kuukausi, mutta ulkomaalaisille autoille jää käytännössä lyhyempi varoaika.

– Eihän tässä ole mitään järkeä. Arvioisin tietojen keräämisen, käsittelyn, laskun printtaamisen ja lähettämisen maksavan lähemmäksi kymmenen euroa, ihmettelee Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen Ylelle.

Suomalaisille tulevat parin euron laskut kannattaa maksaa eräpäivään mennessä. Myöhästyneelle laskulle rapsahtaa 500 euron sakko.

Lähde: Yle

Lue myös:

    Uusimmat