Yle: Salkkarit-tähti Sami Uotila näki aitiopaikalta, kun WTC:n kaksoistornit romahtivat 20 vuotta sitten – "Siinä tapahtui jotain, mitä ei voi käsittää"

24:14
Näin WTC-iskuista uutisoitiin MTV3-kanavan tv-uutisissa

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Sami Uotila kertoi Ylen aamussa, kuinka seurasi aitiopaikalta World Trade Centerin romahdusta syyskuun 11. päivänä vuonna 2001.

New Yorkin terrori-iskuista tulee lauantaina kuluneeksi 20 vuotta. Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Sami Uotila oli tapahtumien aikaan New Yorkin Manhattanilla, ja muisteli perjantaina Ylen aamussa sitä, kuinka hän sai tiedon iskuista.

Näyttelijä oli ystävänsä kotona Manhattanilla, kun tämä soitti ja käski laittamaan television päälle. Kun Uotila avasi tv:n ja näki, mistä on kyse, hän meni ystävänsä makuuhuoneeseen. Ikkunoista oli suora näköyhteys World Trade Centerin kaksoistorneihin.

– Siinä vaiheessa molemmat koneet olivat lentäneet torneihin. Kyllä se aika paljon henkeä salpasi, kun sitä katsoi, Uotila muisteli Ylellä ensimmäisiä ajatuksiaan.

Noin puoli tuntia myöhemmin hän näki aitiopaikalta myös sen, kun tornit alkoivat sortua.

– Täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa eläissäni koin jonkinlaisen pakahduttavan tunteen. Siinä tapahtui jotain, mitä ei voi käsittää.

Uotila muistelee pohtineensa muiden suomalaisten kanssa, pitäisikö heidän lähteä auttamaan. Kun poliisi ja pelastuslaitos kielsivät jyrkästi sivullisia saapumasta apuun, he eivät lähteneet tapahtumapaikalle.

– Otin kylmän suihkun jäähdytelläkseni fiiliksiä, ja lähdin kauppaan hamstraamaan muutaman gallonan vettä, kertoo Uotila, joka arvasi heti, että Manhattanin saari menee pian kiinni.

Näyttelijän mukaan myös erilaiset huhut alkoivat kiertää nopeasti.

– Oli ajatus, että tämä ei välttämättä lopu tähän.

Uotila, 50, oli mukana Salatut elämät -sarjassa sen ensimmäisinä vuosina 1999–2002. Hän palasi tuttuun Aki Nikkisen rooliin vuonna 2014 ja on edelleen mukana sarjassa.

Lähde: Ylen aamu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja