WTC-iskuista huomenna 20 vuotta: Viranomaiset varoittaneet kohonneesta turvallisuusuhasta – "Kaikki terrorismin vastaiset turvatoimet käytössä"

1:51
Katso yllä oleva video: Näin MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo amerikkalaisten valmistautumisesta muistopäivään.

Yhdysvalloissa valmistaudutaan syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistopäivään tiukkojen turvatoimien ympäröimänä.

Huomenna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun lähes 3000 ihmistä kuoli al-Qaidan terroristien kaapattua matkustajakoneet ja iskettyään New Yorkiin World Trade Centerin kaksoistorneihin ja Pentagoniin.

Muistotilaisuuden turvajärjestelyt ovat mittavat, sillä viranomaiset ovat varoittaneet kohonneesta turvallisuusuhasta New Yorkissa.

– Viranomaisten läsnäoloa on vahvistettu eri puolilla kaupunkia ja erityisesti kaksoistornien muistopaikan ympärillä, raportoi MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

– New Yorkin poliisi on sanonut, että resursseja ei säästellä, ja kaikki terrorismin vastaiset turvatoimet otetaan käyttöön.

Katso yllä oleva video: Näin MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo amerikkalaisten valmistautumisesta muistopäivään.

Itse muistojuhla on lauantaiaamuna paikallista aikaa.

– Tilaisuus alkaa samaan aikaan, kun lentokoneet iskivät kaksoistorneihin, Karppinen kertoo.

Muistotilaisuudessa WTC-iskujen omaiset luettelevat iskussa kuolleiden uhrien nimiä.

Tilaisuuteen osallistuu myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa sekä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja