Mainos

Yle: Pikkukylän asukkaat taistelivat pankkiautomaatin säilymisen puolesta – keräsivät 10 000 euroa

Kymenlaaksossa Kouvolan kupeessa pikkukylän asukkaat ovat taistelleet kynsin ja hampain pankkiautomaatin säilymisen puolesta. Taistelu tuotti nyt tulosta, kertoo Yle.

Kouvolan Jaalan asukkaat keräsivät 10 000 euroa pankkiautomaatin säilymiseen ja nyt Automatia Pankkiautomaatit Oy kertoo Ylelle pidentäneensä pankkiautomaatin käyttöikää vuodella. Alun perin lakkautusuhan alla olevan ottomaatin piti kadota jo keväällä. Ylen mukaan poisvientiä viivytettiin elokuuhun ja nyt varmistui jatkoaika.

Jaalassa ottomaattia ovat rahallisesti Ylen mukaan tukeneet Jaalan kotiseutusäätiö, paikallinen osuuspankki ja eläkeläisten yhdistys.

– Kunnioitettavalla tavalla Jaalassa on pennosia raavittu kasaan, kiittelee asiakkuusjohtaja Jyri Marviala Automatia Pankkiautomaatit Oy:stä Ylelle.

Vaikka jatkoaika pankkiautomaatille saatiinkin, on vuoden päästä automaatti jälleen lakkautusuhan alla. Yle kertookin, että sen takia kylällä suunnitellaan koulutusta halukkaille, miten elää ilman käteistä.

– Tarkoitus on tutustua erilaisiin maksamisen tapoihin ilman käteistä, riippumatta siitä minkä pankin asiakas kukin on. Mobiililaitteilla kuten tableteilla sekä tavallisilla pöytätietokoneilla tai läppäreillä näytetään niin, että kaikki oppivat. Ihan lähiopetuksena, kertoo Veli-Pekka Hämäläinen, joka toimii Kouvolan kaupungilla muun muassa yhdistysten tietoteknisenä tukihenkilönä ja on valmistellut koulutusta.

Automatia Pankkiautomaatit Oy:llä on Ylen mukaan nykyään noin 1 500 automaattia eri puolilla Suomea. Niistä noin kymmenesosa toimii jonkin paikallisen tuen turvin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.