Mainos

Pekka Haavisto vahvisti Ylelle: Lähden ehdolle vihreiden presidenttiehdokkaaksi

2:00

Pekka Haavisto lähtee ehdolle vihreiden presidenttiehdokkaaksi. Hän kertoi asiasta Ylen Ykkösaamussa. Haaviston mukaan päätökseen on vaikuttanut nykyinen maailman tilanne. Hänen mukaansa presidentinvaaleissa on tärkeää käydä muun muassa arvokeskustelua.

– Tärkeää, että presidentinvaaleista muodostuu keskustelua Suomen tulevaisuudesta ja turvallisuudesta, Haavisto kertoo Ylelle.

– Jos katsoo Suomen sadan vuoden itsenäistä historiaa, on tehty tuhat vuotta töitä. Siellä on monia ihmisiä, jotka eivät nähneet itsenäistymistä, mutta uskoivat Suomeen. Minusta on aika katsoa sata vuotta eteenpäin ja uskoa Suomeen. Miettiä, miten Suomi pärjää tästä eteenpäin, Haavisto kertoi Ylen lähetyksessä. 

Haavisto ylsi vuoden 2012 presidentinvaaleissa toiseksi yli miljoonan äänen saalillaan. Hän kisasi vihreiden ehdokkaana vaalien toisella kierroksella vaalit voittanutta Sauli Niinistöä vastaan. Haavisto sai äänistä 37,41 prosenttia.

Haavisto tiivisti vaaliteesinsä myös Facebook-sivuilleen.

Vihreiden presidenttiehdokkaaksi mieliviä pyydettiin ilmoittautumaan puoluehallitukselle toissapäivään, eli helmikuun 9. päivään mennessä. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi joulukuussa toivovansa, että kansanedustaja Haavisto lähtisi tavoittelemaan paikkaa.

Haaviston ehdokkuus saatetaan sinetöidä jo huomenna vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa.

Eilen vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen kertoi olevansa käytettävissä puolueensa presidenttiehdokkaaksi.

Tähän mennessä vuoden 2018 presidentinvaaleihin ehdokkaan on valinnut vain keskusta. Puoluekokous valitsi Matti Vanhasen keskustan ehdokkaaksi viime kesänä.

0:34

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.