Vihreiden presidentinvaalikuviot selkiytyvät: Myös Heidi Hautala toivoo Pekka Haavistoa ehdolle

Europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) katsoo, että ulkoministeri Pekka Haavisto olisi hyvä valinta vihreiden presidenttiehdokkaaksi seuraavissa presidentinvaaleissa 2024.

Hautala sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että nyt olisi Haaviston hetki.

– Näen tällä hetkellä hyvin vahvasti sen, että meillä on Pekka Haavisto, joka on osoittanut sen, että hänellä on malttia, viisautta ja taitoa toimia kiperissä tilanteissa ja hänellä on laajat verkostot, kun presidentin toimivalta yhä vahvemmin on ulkopolitiikan saralla, sanoo Heidi Hautala MTV:n Uutisextrassa.

Katso Heidi Hautalan haastattelu kokonaan tästä.

Hautalan mukaan hän voi ehkä harkita omaa ehdokkuuttaan, jos Haavisto ei ole käytettävissä esimerkiksi merkittävän kansainvälisen tehtävän vuoksi.

Lausunto selkeyttää vihreiden presidenttiehdokaskuvioita, sillä myös europarlamentaarikko Ville Niinistö on ilmoittanut, että hänen mielestään Haavisto oli nyt hyvä ehdokas. Jos siis Haavisto ilmoittaa olevansa käytettävissä, asia on käytännössä selvä.

Alkuvuonna tehdyssä MTV Uutisten kyselyssä piiripäättäjille eniten kannatusta vihreiden parissa presidenttiehdokkaaksi saivat Hautala ja Haavisto. Ville Niinistö sai 13 prosentin ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kahden prosentin kannatuksen.

Lue myös:

    Uusimmat