Yle: Paltan Aarto väläyttää, että Postin työriidan sovittelua voitaisiin jatkaa vanhojen työehtosopimusten pohjalta

3:56

Työnantajapuoli voisi olla valmis perääntymään esityksestään siirtää Postin työntekijöitä toisen työehtosopimuksen piiriin, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo. Postin työriidan osapuolet, Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU), kohtasivat Ylen A-studiossa torstai-iltana.

–  Eilen kun sovittelijan toimistossa tavattiin, keskustelimme myös siitä mahdollisuudesta, että mitäs jos tulevaisuutta rakennettaisiin tämän nykyisen sopimuksen pohjalta, Aarto sanoi.

–  Nykyiset palkat ja palkkarakenteet säilyisivät, mutta haettaisiin yhdessä lähtökohtia sille, löytyisikö ratkaisuja Postin ongelmiin. Jos tämän tyyppinen lähestymistapa PAUta kiinnostaa, mielellämme jatkamme tätä keskustelua sovittelussa, hän jatkoi.

"Tämä oli se askel, joka päästiin eteenpäin"

Postilakkoa sovitellaan perjantaina valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla.

Osapuolet keskustelivat valtakunnansovittelijan kanssa viimeksi keskiviikkona, jolloin kerrottiin, että keskusteluissa on päästy askeleen verran eteenpäin.

–  Tämä oli se askel, joka päästiin eteenpäin. En itse sitä hienotunteisesti äsken sanonut. Hienoa, että Tuomas sen sanoi, Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi.

Järeitä tukitoimia

Postin varhaisjakelijoihin ja pakettilajittelijoihin sovelletaan Medialiiton ja Teollisuusliiton välistä jakelualan työehtosopimusta. Kyseessä on noin 700 ihmistä, jotka siirrettiin uuden työehtosopimuksen piiriin syyskuun alussa. Tästä siirrosta syntyi postilakkoon johtanut työriita.

Postin lakkolaiset saivat torstaina painavia tukijoita, kun Merimies-Unioni ja Rautatiealan Unioni ilmoittivat ensi viikolla alkavista tukitoimistaan Posti- ja logistiikka-alan lakolle. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) on valmistautunut kertomaan tukipäätöksistään viikonloppuun mennessä. Myös Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti tukitoimista, jotka on määrä julkaista maanantaina. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja