Mainos

Yle: Päiväkotilapset jäivät yksin metrolaiturille – kuljettaja ei suostunut avaamaan ovia

Kolme päiväkoti-ikäistä, noin kolmevuotiasta lasta jäi tänä aamuna metrolaiturille keskenään, kun metron ovet menivät kiinni Helsingin yliopiston kohdalla. Asiasta kertoo Yle. 

Ylen haastattelemien silminnäkijän mukana päiväkotiryhmä, jossa oli kymmenkunta lasta, oli poistumassa Helsingin yliopiston kohdalla, kun ovet sulkeutuivat kolmen lapsen poistuttua vaunusta.

Muut lapset ja ohjaajat jäivät sisälle metroon. Eräs nainen veti Ylen haastatteleman silminnäkijän mukaan hätäjarrusta. Hänen mukaansa kuljettaja ei suostunut avaamaan ovia, vaan kehotti ryhmää vaihtamaan metroa Rautatientorilla.

Laiturilla ollut avulias ulkopuolinen oli ottanut lapset hoiviinsa tilanteen ajaksi. Ylen mukaan päiväkotiryhmä palasi seuraavalla metrolla edelliselle pysäkille.

Yksikön johtaja Arttu Kuukankorpi HKL:ltä kertoo Ylelle, että metrokuljettaja toimi tilanteessa oikein jättäessään ovet avaamatta.

– Jos junan etupäästä vaunut ovat ehtineet jo tunneliin, ovia ei voi enää avata turvallisuussyistä. On turvallisempaa, että ajetaan seuraavalle asemalle, josta sitten tarvittaessa palataan, Kuukankorpi sanoo Ylelle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.