Mainos

Yle: Orpo ei ole ainoa – ministeri Pirkko Mattilan perhettä on häiriköity vuoden ajan

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) avautui tänään Facebookissa perheeseensä kohdistuneesta nettihäirinnästä. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kertoi omista nettihäiriköintikokemuksistaan Ylen haastattelussa.

Ministeri Pirkko Mattila (sin.) kertoi tänään Ylelle joutuneensa miehensä kanssa laajamittaisen nettihäiriköinnin kohteeksi.

Mattilan mukaan hänen puolisoonsa kohdistuneiden hyökkäysten taustalla on se, että tämä työskenteli Otanmäen vastaanottokeskuksessa kun kaksi sen asukasta tappoi paikallisen miehen.

Häiriköinti paheni entisestään perussuomalaisten hajoamisen jälkeen.

Orpo: Minulla ei nyt niin väliä, mutta tässä menee raja

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kirjoitti tänään Facebookissa, että hänen perheeseensä kohdistunut uhkailu johtuu perättömästä tiedosta, jonka mukaan hänen vaimonsa olisi perustanut lakiasiaintoimiston avustaakseen turvapaikanhakijoita.

–  Vaimolleni ja perheen suuntaan on tullut erinäköistä kiusantekoa ja uhkailua, lähinnä sähköpostin, sosiaalisen median ja keskustelupalstojen kautta, Orpo kertoi MTV:n haastattelussa.


Orpon mukaan viestit on saatettu viranomaisten tietoon.

–  Minulla ei nyt niin väliä ole, mutta tässä meni raja, Orpo sanoi.

Orpon mukaan tiedot ovat perättömiä, eikä hänen vaimonsa tai tämän toimisto ole ajanut yhdenkään kansainvälistä suojelua hakeneen asiakkaan asiaa.

–  Ei yhdenkään. Eikä toimistoon ole tullut niistä euroakaan. Vaimoni ei vastaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Työtään hän tekee virkamiehenä oikeuslaitoksessa, jolloin tällainen liiketoiminta ei edes olisi mahdollista, Orpo kirjoittaa.

Surullisinta on Orpon mukaan se, että jotkut katsovat asiakseen uhkailla jopa nimimerkin takaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.