Mainos

Orpo valemedian kiusanteon kohteena – ministerin perhettä uhkailtu: "Nyt tämä riittää"

2:15

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja hänen perheensä ovat joutuneet valemedian jutuista alkaneen pitkäaikaisen kiusanteon ja uhkailun kohteeksi.

Sosiaalisessa mediassa ja nettipalstoilla levitetään valheellisia kirjoituksia, että Petteri Orpon juristina työskentelevän vaimon toimisto hyötyisi taloudellisesti hallituksen turvapaikkapolitiikasta.

Orpo nostaa asian esiin tänään Facebook-sivuillaan kirjoituksessa, joka on otsikoitu "Nyt riittää".

– Vaimoni ei ole, eikä hänen toimistonsa ole, ajanut yhdenkään kansainvälistä suojelua hakeneen ihmisen asiaa. Ei yhdenkään. Eikä toimistoon ole tullut niistä euroakaan, Orpo kirjoittaa.

Orpo kertoo tuovansa tuo asian poikkeuksellisesti julkisuuteen, koska valemedian toiminta on johtanut hänen perheensä uhkailuun.

– Ei ole kovin sankarillista uhkailla ministerin puolisoa ja perhettä, joilla ei ole samoja keinoja ja välineitä puolustautua kuin minulla julkisuuden henkilönä. Surullisinta on, että jotkut uhkailevat vieläpä nimimerkin takaa, Orpo kirjoittaa.

Poliitikkojen kokema uhkailu on ollut jo pitkään keskustelunaihe, mutta arkaluontoisia asioita on tuotu harvoin julkisuuteen.

– Tämä oli ainut tapa tuoda tosiasiat ihmisten  tietoon, Orpo sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.