Mainos

Yle: Onnibusissa härski kuulutus kesken matkan – kuski kommentoi naismatkustajien rintoja

Osa matkustajista hämmästyi matkalla Kotkasta Helsinkiin viime viikon perjantaina, kun Onnibus-linja-auton kuljettaja kommentoi kesken matkan naismatkustajien rintoja. Asiasta uutisoi Yle.

Kyydissä olleiden henkilöiden mukaan kuljettaja olisi ensin kehunut naisten ulkonäköä ja kehottanut sitten heitä pitämään turvavyöt matkan ajan kiinni tai muuten ”äkkijarrutuksen tullen tisut voivat olla tuulilasissa”.

Pekka Möttö, Onnibusin toimitusjohtaja, kommentoi tapausta Ylelle ja kertoo, että asiasta on ehditty jo keskustella kyseessä olleen kuljettajan kanssa.

– Kuljettaja oli hiukan eri mieltä sanamuodoista, mutta myönsi tapahtuneen ja oli hyvin pahoillaan. Hän ymmärsi, että nyt ei osunut maaliin. Viesti oli seksistisen sopimaton, Möttö sanoo.

– Nyt on harkinta pettänyt, se on ihan selvä. Tällaisista asioista ei pidä repiä huumoria. On menty syvällä sillä alueella, jolle ei pitäisi mennä ollenkaan.

Mötön mukaan kaikkia persoonallisempia kuulutuksia ei tulla jatkossa kieltämään, mutta seksistiset kommentit eivät hänestä kuulu organisaation toimintaan. Myös asiakkaat ovat toimitusjohtajan mukaan pitäneet kuljettajien persoonallisesta otteesta.

– Saamme siitä valtavan paljon hyvää palautetta. Puheenaiheet pitää vain osata valita ja maalaisjärkeä pitää käyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.