Mainos

Vaaratilanne tallentui videolle: Onnibus ohitti matkailuauton, vaikka kaksi autoa tuli vastaan – näin yhtiön toimitusjohtaja kommentoi

3:28
MTV Uutiset Live käsittelee hurjaa ohitusta lähetyksessään.

MTV Uutisten lukijan kojelautakameralle tallentui video, jossa Onnibus ohittaa vaarallisella paikalla lukijan oman matkailuauton, vaikka vastakkaisen kaistan kaksi autoa tuli lähes samanaikaisesti vastaan. 

Tapaus sattui viime sunnuntaina, 15.9.2019 noin puoli yhden aikaan päivällä. Lukijan videolla ohitus näyttää läheltä piti-tilanteelta. 

– Aika äkkiä se tuli eteen. Ihmettelin vaan, että vetipäs läheltä. Kun bussin kulma ilmestyi viereen, huomasin bussin ohittavan meidät, lukija kommentoi MTV Uutisille videon tapahtumahetkeä. 

Onnibus oli matkalla Elimäelle. Ajonäkyvyys näyttää videolla sateen vuoksi heikentyneeltä. Kyseinen tienpätkä on leveä kaista, jossa periaatteessa pitäisi pystyä ohittamaan henkilöauto omalla kaistalla pysyen. Bussi ei kuitenkaan mahdukaan ohittamaan autoa, vaan pyyhkäisee keskiviivan yli ohittaessaan matkailuauton. 

– Minun autoa lähes viistäen se meni ohi. Oliko kuljettajalla sitten niin kiire? Videon kuvannut lukija pohtii. 

Yhtiön toimitusjohtaja kommentoi näin

MTV Uutiset tavoitti yhtiön toimitusjohtajan Lauri Helke. Hän sanoi, ettei ole vielä nähnyt lukijan MTV Uutisille ja yhtiölle lähettämää videota, eikä siten voi kommentoida juuri kyseistä tilannetta. 

– Jos asiasta on tullut meille tietoa, silloin todennäköisesti asia on tutkittu meidän prosessin mukaisesti esimiesten kanssa ja kuljettajan kanssa on käyty tilanne läpi, Helken vastaa. 

Miten yhtiö ohjeistaa kuljettajia ohitustilanteisiin? 

– Tietysti toimimaan liikennesääntöjen mukaan ja niin, ettei aiheuta vaaraa. Linja-autollakin ohitetaan, se on ihan normaalia. Linja-autolla ohitetaan tilanteissa, joissa on yksi kaista suuntaansa, mutta liikenneturvallisuus menee kaiken edelle, Helken avaa. 

Helken myöntää, että on mahdollista, ettei videolla näkyvä toiminta ole yhtiön eikä liikenneturvallisuuden mukaista. 

Millaiset aikatauluvaateet yhtiöllä on kuljettajille?

Helken painottaa, että jos jonkin linjan ajoaika on epärealistinen, ajoaikaa pyritään lisäämään. Näin on tehty kuutostien aikatauluissa tänä syksynä elokuun alussa, kun reitille lisättiin Porvoon pysähdyksiä, eikä reitille suunniteltu ajoaika riittänytkään.  

– Aikatauluja ei saa ajaa kiinni liikennesääntöjä vaarantaen. Jos aikataulussa on vika eli perille ei useinkaan päästä aikataulujen mukaisesti, aikataulussa on se vika. 

On Helkenin mukaan yhtiön etu, että aikataulut ovat realistisia ja siksi kuljettajien kuuluisi kertoa, jos ajoaika ei meinaa riittää. 

Helken puhuu isojen määränpäiden eli reitin päästä päähän aikatauluista, sillä tienvarsipysäkkien aikataulut on tietoisesti jätetty tiukoiksi, jotta bussi on mieluummin hiukan myöhässä kuin etuajassa pienellä tienvarsipysäkillä. Jos bussi olisi etuajassa tienvarsipysäkille, se olisi asiakkaan kannalta ongelmallista. 

Helken sanoo lisäksi, että myöhästymisiä toisinaan tulee väistämättä, sillä liikenteessä on erilaisia tilanteita. Kuljettajille ja yhtiön matkustajille Helkenillä on selkeä viesti: yhtiön kuljettajat ovat ammattikuljettajia, joiden ensimmäisenä arvona on liikenneturvallisuus. Yhtiöllä on Helkenin mukaan 27 kaksikerrosbussia, joilla ajetaan noin tuhat kilometriä päivässä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja