Yle: Messukeskus tarjoaa tilojaan koronasairaalaksi – johtajaylilääkäri kaipaa pesutiloja

Ihmiset ovat ulkoilleet runsain joukoin, erityisesti golfarit olivat liikkeellä 1:51
Korona on ajanut ihmiset ulkoilemaan.

Messukeskuksessa on ollut hiljaista sen jälkeen, kun koronaviruspandemia tuli Suomeen. Tapahtuma toisensa jälkeen on peruuntunut massakokoontumisten kiellon myötä.

Pasilassa sijaitseva Messukeskus tarjoaa viranomaisille tilojaan koronasairaalaksi, kertoo Yle.

Messukeskuksen 55 000 neliön tiloihin mahtuisi vähintään satoja potilaita.

Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen suhtautuu ajatukseen varovaisen innostuneesti. 

– En näe mikä olisi esteenä pandemiasairaalan varustamiseen sinne sisälle. Onhan siellä perustarpeet, mitä pitää olla: lämpö, sähkö, tietoverkot, Pikkarainen kertoi Ylelle.

Aivan valmis tila ei ole, vaan vaatisi tilapäisiä rakennustöitä.

– Ongelma on se, että WC- ja pesutilat ovat aika kaukana tai oikeastaan pesutiloja ei ole siellä Messukeskuksessa, sanoi johtajalääkäri Pikkarainen Ylelle.

Rakennustöihin ollaan valmiita

Messukeskuksen tuotanto- ja kiinteistöjohtaja Mika Vakkilaisen mukaan Messukeskuksen palkkalistoilta löytyy runsaasti väkeä tilapäissairaalaa rakentamaan. Käytettävissä on noin 200 eri alojen ammattilaista.

– Meillä on käynnissä yt-neuvottelut, mutta ei ole kahta sanaa, etteivätkö meidän työntekijät voisi auttaa tarvittaessa pandemiasairaalan rakentamisessa, Vakkilainen totesi Ylelle.

– En tiedä kuinka paljon sairaalan rakentamisessa meidän apua tarvittaisiin, mutta se ei ole ongelma, etteikö meiltä löytyisi siihen resurssia. Löytyy sähkömiehiä, putkimiehiä, rakentajia ja muita, luetteli Vakkilainen Ylelle.

HUS ei kommentoinut Ylelle Messukeskuksen soveltuvuutta tilapäissairaalaksi. HUSin viestintäpäällikkö Niina Kauppisen mukaan heille on tarjottu useita erilaisia tiloja.

Lue myös:

    Uusimmat