Puolet koronatartunnoista HUS:n alueella – nyt puhuu sairaanhoitaja: "Kyllä se pahempaan kuntoon vie kuin influenssa"

4:15
Näin Jere Laiti kertoo HUSin henkilökunnan tunnelmista koronakriisin keskellä. Katso koko haastattelu tältä videolta.

Kaikista Suomessa todetuista koronavirustartunnoista yli puolet on pääkaupunkiseudulla. Tilanne kuormittaa alueen sairaanhoitopiiriä. MTV:n Uutisaamu tavoitti puhelimitse Malmin sairaalassa työskentelevän sairaanhoitajan.

– Joudumme hoitamaan kaikkia hengitystieinfektiopotilaita mahdollisina koronavirusepäilyinä, kertoo sairaanhoitaja Jere Laiti Malmin sairaalasta.

Tämä on vaatinut tilojen uudelleen järjestelyä.

– Jo siinä vaiheessa, kun potilas tulee hoidon tarpeen arvioon, myös potilaalle laitetaan maski kasvoille. Sen jälkeen hänet viedään hengitystiepotilaille tarkoitettuihin tiloihin. Saamme näin turvattua kaikki muut potilaat, Laiti kertoo.

Toistaiseksi hengityssuojaimia ja muita välineitä on Malmin sairaalassa riittävästi.

– Meillä on yllättävänkin hyvä tilanne ollut siinä. Huoltovarmuuskeskuksesta niitä saa lisää, mutta jos tämä tilanne pitkittyy, niin mahtavatko ne riittää, Laiti pohtii.

Laiti ei luonnollisesti voi kertoa, onko hänen hoidettavanaan ollut koronaviruspotilaita, mutta hänellä on oma käsityksensä siitä, miten hoitohenkilökunta suhtautuu koronavirusinfektioon sairautena.  

– Kyllä se maailmalla on nähty, että se (korona) vie pahempaan kuntoon, kuin influenssa. Nyt kun tähän ei ole minkäänlaista spesifiä hoitoa tähän, niin kyllä se aiheuttaa vähän ongelmia potilaiden kokonaishoitoon. Henkilökunnan ilmapiiri on ollut jännittynyt.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja